Ucraïna i els seus aliats busquen revertir els efectes de sis mesos de retard en l'ajuda dels EUA

El Tribunal Suprem ucraïnés ordena l'arrest del ministre d'Agricultura per suposada corrupció

Un soldat ucraïnés observa edificis destruïts pels bombardejos russos
Un soldat ucraïnés observa edificis destruïts pels bombardejos russos / X: @ZelenskyyUa

El Grup de Contacte per a la Defensa d'Ucraïna es reunirà este divendres a Ramstein (base militar a Alemanya) de manera remota amb un assumpte clau entre els temes a abordar: buscar fórmules per a revertir els efectes que sis mesos de retard en l'enviament de nova ajuda militar dels Estats Units han tingut per al país envaït per Rússia.

Així ho ha explicat en el discurs a la nació d'anit el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, que ha subratllat la necessitat que les decisions polítiques de suport a Ucraïna preses en les últimes setmanes pels seus socis es traduïsquen ara en l'arribada d'armament en el menor termini possible.

La Cambra de Representants dels EUA va aprovar dissabte, després de mesos de bloqueig, la partida de finançament de més de 60.000 milions de dòlars per a enviar més ajuda militar a Ucraïna.

Ordenen l'arrest del ministre d'Agricultura per suposada corrupció

D'altra banda, el Tribunal Suprem Anticorrupció d'Ucraïna ha dictat este divendres una orde d'arrest preventiu contra el ministre d'Agricultura, Mikola Solski, que està acusat de ser part d'una trama que s'hauria apropiat de manera il·legal d'unes 2.500 hectàrees de terres que pertanyien a l'Estat abans de la seua arribada al Ministeri.

Segons informen mitjans ucraïnesos, el tribunal ha dictat una orde de detenció de 60 dies que Solski pot evitar si paga una fiança de 75,7 milions de hrívnies (1,78 milions d'euros al canvi actual).

Solski va presentar este dijous la dimissió, que el Parlament ucraïnés ha d'acceptar, després de ser acusat esta setmana per l'Oficina Anticorrupció d'Ucraïna (NABU) de participar en una transferència de terres de titularitat pública valorades en set milions d'euros.

A més, la NABU investiga l'encara ministre per intentar transferir un altre lot de terres, de forma igualment delictiva, que estan valorades en 4,5 milions d'euros. Els fets van ocórrer entre el 2017 i el 2021.

El president ucraïnés, Volodímir Zelenski, s'ha marcat com una de les prioritats combatre la corrupció al més alt nivell en temps de guerra per a modernitzar el país i complir els requisits d'accés a la Unió Europea.

També et pot interessar

stats