Ucraïna suspén l'expedició de passaports als consolats a homes en edat militar

La nova legislació busca millorar l'eficàcia del procés de mobilització per a reclutar més ucraïnesos en edat militar en les files de l'exèrcit

Un soldat ucraïnés dispara des d'un vehicle
Un soldat ucraïnés dispara des d'un vehicle / X: @ZelenskyyUa

Ucraïna estreteix el setge sobre els ciutadans homes que viuen a l'estranger, i ha suspés l'expedició de passaports als consolats i ambaixades als homes d'entre 18 i 60 anys.

Cal recordar que els ucraïnesos tenen prohibida l'eixida del país per la llei marcial en vigor des del començament de l'agressió militar russa.

"Els ciutadans ucraïnesos d'entre 18 i 60 anys poden obtindre un document d'identitat ucraïnés o un passaport ucraïnés per a viatjar a l'exterior en les agències o unitats territorials del Servei Estatal de Migració d'Ucraïna", diu una esmena legislativa aprovada anit pel govern ucraïnés. "Estos documents no s'enviaran a unitats separades o a missions diplomàtiques d'Ucraïna a l'estranger per a expedir-se", afig la nova disposició.

Segons ha explicat el Ministeri d'Exteriors d'Ucraïna, esta suspensió de l'expedició de passaports és una mesura temporal i permetrà alinear estos serveis amb la nova llei de mobilització aprovada a Ucraïna a mitjan abril, que preveu limitar el dret a rebre serveis consulars als qui eludisquen les obligacions amb l'exèrcit.

La nova llei entrarà en vigor el 18 de maig, i preveu que els homes en edat militar que hagen complit amb l'obligació de registrar-se presencialment o a distància en el registre de mobilitzables per a ser cridats a files rebran passaports fora del país, com la resta d'ucraïnesos.

Una de les prioritats de la nova llei de mobilització és garantir que tots els ciutadans mobilitzables estiguen inscrits en eixe registre.

La motivació d'esta limitació dels serveis consulars als homes en edat militar fora del país l'ha explicada a les xarxes socials el ministre ucraïnés d'Exteriors, Dmitró Kuleba. "Un home en edat de mobilització que viatja a l'estranger demostra al seu Estat que no li importa la supervivència de l'Estat, i després ve i vol rebre els serveis d'eixe Estat. Estar a l'estranger no eximeix un ciutadà de les obligacions amb la pàtria".

La nova legislació busca millorar l'eficàcia del procés de mobilització per a reclutar més ucraïnesos en edat militar en les files de l'exèrcit.

També et pot interessar

stats