Ucraïna restableix el subministrament d'aigua i electricitat després de l'atac massiu

Zelenski afirma que "en lloc de superar la seua pobresa, Rússia va gastar el dilluns en l'últim atac massiu amb míssils el cost que tenen 2,3 milions de pensions de jubilats russos"

Una furgoneta passa al costat d'un cràter en la carretera causat per un atac amb míssils a Bakhmut, Ucraïna
Una furgoneta passa al costat d'un cràter en la carretera causat per un atac amb míssils a Bakhmut, Ucraïna / Clodagh Kilcoyne (Reuters)

Ucraïna ha restablit la majoria del subministrament d'aigua i electricitat després de l'atac massiu amb míssils que Rússia va llançar el dilluns contra diverses de les seues regions, segons ha afirmat aquesta nit el president ucraïnés, Volodímir Zelenski.

"Ja s'ha restablit la possibilitat tècnica de subministrament d'aigua per a tots els consumidors a Ucraïna", ha afirmat. No obstant això, Zelenski ha indicat que les apagades per a l'estabilització del sistema elèctric continuen en nou regions d'Ucraïna, encara que "estan fent tots els possibles per a reduir el temps de les apagades".

Centenars de poblacions de set regions ucraïneses es van quedar dilluns sense electricitat, i algunes sense subministrament d'aigua, a causa de l'impacte dels nombrosos míssils russos llançats.

Així mateix, s'ha restablit el subministrament de gas per a més de 20.000 consumidors de les àrees alliberades a la regió de Khàrkiv, en el Donbass, mentre es continuen restaurant en altres ciutats. "Farem tot els possibles per a donar-li a la gent electricitat i calefacció aquest hivern. Però hem d'entendre que Rússia farà tot el que puga per a destruir la normalitat de la vida", ha afirmat Zelenski.

Un Ramstein d'energia

El president ucraïnés ha referit també la visita aquest dimarts a Kíiv del comissari europeu d'Energia, Kadri Simon, amb qui va abordar la creació d'un grup de treball en l'àmbit energètic a l'estil del Ramstein, que es va posar en marxa en el terreny militar per al subministrament d'armes.

Es tractaria, en paraules de Zelenski, d'"un Ramstein d'energia" que proveïsca de "fons, suport tècnic, transformadors, generadors i portadors d'energia".

Zelenski: "Rússia va gastar el cost de 2,3 milions de pensions en últim atac"

Zelenski, ha afirmat que Rússia es va gastar dilluns, en l'últim atac massiu amb míssils, el cost que tenen 2,3 milions de pensions de jubilats russos. "En lloc de superar la pobresa al seu país, el líder rus gasta tot per a evitar admetre un error històric que van cometre amb aquesta guerra contra Ucraïna".

Rússia va reconéixer que l'atac amb més de 50 míssils anava dirigit contra 18 objectius energètics ucraïnesos en deu regions. Segons Kíiv, Ucraïna va interceptar 45 dels 55 míssils de creuer llançats en l'atac massiu, que va deixar centenars de poblacions sense llum.

També et pot interessar

stats