Ucraïna reprén la iniciativa enmig del desastre provocat per la destrucció de la presa

Les forces ucraïneses han dut a terme operacions ofensives en tres fronts: Bakhmut, Donetsk i Zaporíjia, segons destaca l'informe de l'Institut per a l'Estudi de la Guerra

Unitats de defensa aèria d'Ucraïna amb metralladores de gran calibre
Unitats de defensa aèria d'Ucraïna amb metralladores de gran calibre / 46th Airmobile Brigade of the Armed Forces of Ukraine

Ucraïna ha représ la iniciativa en el front, on Rússia i mitjans occidentals informen sobre el començament de la seua contraofensiva, i també en la zona del desastre provocat per la destrucció de la presa de Kakhovka, visitada pel seu president, Volodímir Zelenski.

Les forces ucraïneses han dut a terme operacions ofensives amb diferent resultat en almenys tres sectors del front, segons destaca en el seu informe diari l'estatunidenc Institut per a l'Estudi de la Guerra (ISW).

Així, el think tank (grup d'experts) destaca que les tropes ucraïneses han passat de defensar-se a atacar en el front de Bakhmut, on han aconseguit avançar entre 200 metres i quasi dos quilòmetres en els flancs de l'urbs.

L'ISW assenyala que els ucraïnesos també han assolit "avanços tàctics" durant uns contraatacs localitzats i limitats en l'oest de la regió de Donetsk des del 4 de juny.

En l'oest de la meridional regió de Zaporíjia en la nit del 7 al 8 de juny les forces ucraïneses també han dut a terme atacs, però, pel que sembla, sense el resultat desitjat, destaca el centre analític. Les tropes russes han oferit en aquest sector una sòlida resistència i van recuperar les posicions inicials en la zona.

Segons informes analitzats pel centre analític, la part ucraïnesa va perdre en els últims dies alguns dels vehicles de combat proporcionats per Occident. Així mateix, l'ISW indica que el Ministeri de Defensa de Rússia va respondre als atacs ucraïnesos amb un grau de coherència inusual fins al moment.

Amb tot, destaca que els atacs duts a terme fins al moment no representen plenament les capacitats ucraïneses en el marc de l'actual contraofensiva.

També et pot interessar

stats