Ucraïna passa a l'ofensiva al front oriental i Rússia dona per fet l'inici del contraatac

Caps militars russos asseguren que ja han vist els primers tancs Leopard subministrats a Ucraïna per diversos països de l'OTAN en el front de Donetsk. El govern ucraïnés imposa el silenci informatiu

Bombardeig d'un tanc rus contra posicions ucraïneses
Un tanc rus dispara contra posicions ucraïneses / Ministeri de Defensa de Rússia

Rússia ja dona per fet que Ucraïna ha iniciat l'esperada i llargament anunciada contraofensiva. Les autoritats ucraïneses guarden silenci sobre les operacions militars, però hi ha senyals que indiquen que la contraofensiva pot haver-hi començat.

Ucraïna ha passat a l'ofensiva al front oriental. L'exèrcit ucraïnés avança a Donetsk i Bakhmut i intenta prendre l'accés a Mariúpol en la que seria la primera fase de la contraofensiva.

Alguns caps militars russos asseguren que ja han vist els primers tancs Leopard subministrats a Ucraïna per diversos països de l'OTAN en el front de Donetsk.

Els Estats Units van assegurar la setmana passada que totes les armes necessàries per a la contraofensiva ja han sigut transferides al govern ucraïnés.

Atacs a Zaporíjia

Les tropes ucraïneses també estan llançant atacs a Zaporíjia, un moviment que Moscou interpreta com l'intent de partir en dos el corredor terrestre entre Rússia i la península de Crimea.

A més, el president Volodímir Zelenski ha felicitat els soldats pel seu treball a Bakhmut, on haurien recuperat una part del terreny perdut. Una informació reconeguda pel mateix líder del grup Wagner, Ievgeni Prigozhin.

Zelenski guarda silenci sobre l'esperada contraofensiva. És la mateixa estratègia que han demanat les autoritats ucraïneses a la població per no donar pistes a l'enemic.

Front de batalla a la regió russa de Belgorod

Al mateix temps, la regió russa de Belgorod, en la frontera amb Ucraïna, s'ha convertit en un nou front de batalla i continua sota el foc enemic.

El Cos de Voluntaris Russos, una milícia anti Putin, ha difós un vídeo en què assegura que ja controla una població que, abans de ser evacuada, tenia uns 5.000 habitants.

Rússia vola la presa de Nova Kakhovka

I com a resposta a l'ofensiva ucraïnesa, Rússia ha volat la presa de Nova Kakhovka, a la regió de Kherson, situada al territori controlat per Rússia.

Els efectes de la inundació podrien ser catastròfics. Les autoritats ucraïneses han ordenat que s'evacuen totes les poblacions amenaçades d'inundació situades a la ribera dreta del Dniéper i una part de la mateixa ciutat de Kherson.

L'aigua de l'embassament abasteix la península de Crimea, annexionada per Rússia l'any 2014, i la central nuclear de Zaporíjia, la més gran d'Europa.

També et pot interessar

stats