Ucraïna informarà dels temes consulars amb una presentadora creada amb intel·ligència artificial

El govern de Kíiv també donarà respostes oficials als mitjans a través d'este avatar

Victoria Shi, la nova presentadora feta amb intel·ligència artificial
Victoria Shi, la nova presentadora feta amb intel·ligència artificial / Ministeri d'Afers Estrangers d'Ucraïna
02 de maig 2024 - 18:46

El Ministeri d'Afers Estrangers d'Ucraïna ha anunciat que d'ara en avant presentarà la informació relativa a afers consulars i donarà respostes oficials als mitjans a través d'una intel·ligència artificial. En concret, esta té l'aparença d'una presentadora de televisió, tal com han mostrat en un vídeo demostratiu a través del seu compte de la xarxa social X. La presumpta portaveu té aspecte i veu de dona i ha sigut creada totalment de manera digital.

L'avatar respon al nom de Victoria Shi. El missatge va acompanyat d'un vídeo de la nova portaveu digital de la diplomàcia ucraïnesa presentant-se. “El text que senten no el llig una persona real, sinó que l'han generat per intel·ligència artificial”, diu en el vídeo en anglés. El personatge agrega que proporcionarà informació sobre “el treball dels cònsols per a protegir els drets i els interessos dels ciutadans ucraïnesos a l'estranger”.

El Ministeri ucraïnés ha publicat en Facebook i en YouTube el mateix vídeo amb Victoria Shi que parla en ucraïnés, que és l'idioma que utilitza el Ministeri en eixes plataformes, més populars que X a Ucraïna.

La presentació d'este avatar es dona dies després d'anunciar Kíiv va anunciar que suspendrà temporalment l'emissió de passaports i documents d'identitat en els seus consolats, per als ciutadans que estiguen fora del país i no hagen complit totes les obligacions amb l'Exèrcit.

Des que va començar la guerra, Ucraïna prohibeix eixir del país a tots els homes mobilitzables en edat militar. Les autoritats ucraïneses busquen mobilitzar nous soldats per a continuar fent front a l'agressió russa, i durant setmanes insisteixen que viure a l'estranger no eximeix als ucraïnesos de les obligacions amb el país.

També et pot interessar

stats