Ucraïna deté un agent rus per ajudar a dirigir un míssil contra una pizzeria a Kramatorsk amb dotze morts

El suposat espia hauria filmat discretament l'establiment i els vehicles que hi havia aparcats prop per a enviar les imatges al servei d'intel·ligència militar rus

Moments de dolor després de l'atac rus amb míssils a una pizzeria de Kramatorsk, regió de Donetsk, Ucraïna
Moments de dolor després de l'atac rus amb míssils a una pizzeria de Kramatorsk, regió de Donetsk, Ucraïna / Oleksandr Ratushniak (Reuters)

El Servei de Seguretat d'Ucraïna (SBU) ha detingut un suposat agent de la intel·ligència russa que hauria donat indicacions sobre el terreny perquè l'exèrcit rus atacara aquest dimarts amb míssils una pizzeria del centre de la ciutat Kramatorsk, situada prop del front a la província de Donetsk.

Segons l'últim informe oficial, dotze persones, entre elles tres menors, han mort a conseqüència de l'atac i més de seixanta han resultat ferides de diversa consideració.

El detingut treballava en una empresa de transport de gas i vivia a Kramatorsk. El suposat espia hauria filmat discretament l'establiment i els vehicles que hi havia aparcats a prop per a enviar les imatges al servei d'intel·ligència militar russa, segons un comunicat de l'SBU citat aquest dijous per mitjans locals.

“En rebre aquesta informació, els invasors van disparar contra la cafeteria amb gent dins”, ha explicat l'SBU, referint-se al restaurant atacat.

“No hi ha dubtes que l'agent rus serà jutjat en un tribunal ucraïnés”, ha dit el cap de l'SBU, Vasil Maliuk, sobre la persona detinguda. Per al cap del servei de l'espionatge ucraïnés, “la detenció és també un senyal per a altres traïdors que ajuden Rússia a dirigir els seus míssils des de sòl ucraïnés”.

La detenció és també un senyal per a altres traïdors que ajuden des de sòl ucraïnés a Rússia a dirigir els seus míssils Vasil Maliuk - Cap del Servei de Seguretat d'Ucraïna

Segons l'SBU, el sospitós havia sigut reclutat de manera remota per la intel·ligència militar russa, de la qual era un “agent dorment”. El detingut “va ser activat” després del començament de la invasió a gran escala russa perquè enviara informació sobre posicions i moviments de l'exèrcit ucraïnés en la seua zona.

“El 27 de juny de 2023 va rebre instruccions perquè esbrinara si el café estava obert”, diu la nota, que afig que el suposat espia detingut també va transmetre informació sobre la quantitat de clients que hi havia a la pizzeria.

També et pot interessar

stats