Huit morts, tres d'ells xiquets, en l'atac rus amb míssils contra Kramatorsk

El secretari general de l'OTAN afirma que la rebel·lió de Wagner reflecteix “les divisions” creades a Rússia per la guerra

Edifici d'un restaurant greument danyat per un atac rus amb míssils en Kramatorsk, regió de Donetsk, Ucraïna,
Edifici d'un restaurant greument danyat per un atac rus amb míssils a Kramatorsk, regió de Donetsk, Ucraïna, / Reuters

El Servei Estatal d'Emergències d'Ucraïna (DSNS) ha elevat a huit el nombre de morts en l'atac rus amb míssils d'anit contra una zona civil de la ciutat de Kramatorsk, a la província de Donetsk. La Fiscalia investiga els fets com un possible crim de guerra.

“De davall dels enderrocs de l'edifici destruït d'una cafeteria s'han recuperat els cadàvers de huit persones mortes; entre elles, tres xiquets, dos nascuts el 2008 i un, el 2011”, ha asseverat el DSNS en un comunicat.

A més, 56 persones, entre elles un bebé d'un any, han resultat ferides en l'atac, segons els serveis d'emergència.

El president ucraïnés, Volodímir Zelenski, ha condemnat l'atac en el seu discurs a la nació diari.

L'OTAN: "La rebel·lió de Wagner reflecteix les divisions a Rússia"

D'altra banda, el secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg, va assegurar dimarts que la invasió russa d'Ucraïna "ha aprofundit les divisions i ha creat tensions" a Rússia, com va mostrar la rebel·lió del cap de setmana dels mercenaris del Grup Wagner contra la cúpula militar russa.

En una roda de premsa a la Haia, Stoltenberg ha assenyalat que les tensions entre Wagner i la cúpula militar russa són "assumptes interns" de Moscou, però la rebel·lió va deixar més clar que "la guerra il·legal del president Putin contra Ucraïna ha aprofundit les divisions a Rússia".

"Però no hem de subestimar Rússia. És encara més important que continuem fent costat a Ucraïna", ha advertit, després d'una reunió preparatòria de la cimera de l'Aliança que se celebrarà l'11 i 12 de juliol a Vílnius, Lituània.

Durant la reunió també s'ha discutit "els pròxims passos per a enfortir la dissuasió i la defensa de l'OTAN", ha dit Stoltenberg, que ha mostrat l'esperança que acorden al juliol un compromís d'inversió en Defensa "més ambiciós", amb el 2% del PIB per a Defensa "com a base i no com a sostre".

També et pot interessar

stats