Ucraïna desbarata un presumpte pla per a assassinar Zelenski

Les forces de seguretat ucraïneses asseguren haver desmantellat a Újhorod, a l'oest del país, una cèl·lula dels serveis secrets russos formada per 25 individus que pretenia desplaçar-se a Kíiv per a cometre el magnicidi

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski
El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski / Telegram Ucraïna

Les forces de seguretat ucraïneses han desbaratat un presumpte pla dels serveis secrets russos per a assassinar el president Volodímir Zelenski, segons ha informat EFE citant l'agència ucraïnesa Unian, que publica fotos d'armes confiscades durant l'operació.

El servei ucraïnés de contraespionatge militar va detindre una cèl·lula dirigida per un agent del Servei Federal de Seguretat rus (l'FBS) a la ciutat d'Újhorod, a l'oest del país. El grup, format per uns 25 individus, pretenia viatjar a Kíiv fent-se passar per una unitat de la defensa territorial —la reserva militar de les forces armades— i realitzar allí diversos atemptats i actes de sabotatge, entre els quals hi hauria el magnicidi.

Els serveis de seguretat ucraïnesos ja han afirmat en altres ocasions des de l'inici de la invasió russa, el passat 24 de febrer, que Moscou està intentant eliminar al president ucraïnés i desestabilitzar el país a través de l'acció de sabotejadors.

També et pot interessar

stats