Ucraïna denuncia un atac amb projectils contra un reactor nuclear a Khàrkiv

És el segon bombardeig sobre instal·lacions nuclears des que va començar la invasió, després que s'atacara la central de Zaporíjia, la més gran d'Europa

Institut de Física i Tecnologia de Khàrkiv, en una imatge d'arxiu
Institut de Física i Tecnologia de Khàrkiv, en una imatge d'arxiu

Les autoritats de la província ucraïnesa de Khàrkiv han denunciat aquest diumenge l'impacte de projectils llançats per les forces russes sobre el Centre Nacional d'Investigació de l'Institut de Física i Tecnologia de Khàrkiv, on hi ha un reactor nuclear experimental, segons informa Europa Press.

La filial dels serveis secrets ucraïnesos (SBU) a Khàrkiv ha afirmat que "el 6 de març l'exèrcit rus ha disparat amb una llançadora de coets sobre l'Institut de Física i Tecnologia de Khàrkiv on hi ha una instal·lació d'investigació nuclear".

L'atac, el segon que es produeix des que ha començat la guerra en instal·lacions nuclears, podria provocar "una catàstrofe ecològica a gran escala", segons l'SBU, ja que en el lloc hi ha 37 piles de combustible nuclear. Com a conseqüència s'ha obert una investigació penal per un delicte d'ecocidi d'acord amb l'article 441 del codi penal ucraïnés.

L'SBU portarà tota la informació recopilada a la Haia, seu de la Cort Internacional de Justícia (CIJ) i el Tribunal Penal Internacional (TPI).

També et pot interessar

stats