Ucraïna demanda Rússia davant del Tribunal Internacional de la Haia

El president ucraïnés, Volodímir Zelenski, acusa el Kremlin de "manipular la noció de genocidi per a justificat l'agressió"

Un coet Grad sense explotar al parc infantil de Khàrkiv, la segona ciutat d'Ucraïna
Un coet Grad sense explotar, en un parc infantil de Khàrkiv, la segona ciutat d'Ucraïna / Max (Reuters)

Ucraïna ha presentat una demanda contra Rússia davant del Tribunal Internacional de Justícia, l'alt tribunal de l'ONU amb seu a la Haia, per la intervenció armada llançada el passat dia 24, segons ha informat aquest diumenge el president ucraïnés, Volodímir Zelenski.

El cap de l'executiu ucraïnés ha acusat el Kremlin de "manipular la noció de genocidi per a justificar l'agressió". Zelenski també ha demanat en les xarxes socials que les Nacions Unides ordenen a Rússia cessar l'activitat militar i ha afirmat que espera que els juís comencen "la setmana vinent".

Hores abans, en un missatge televisiu a la població, el mandatari ucraïnés va afirmar que "el que fan els invasors en Khàrkiv, Okhtirka, Kíev, Odessa i altres ciutats i pobles mereix ser jutjat per un tribunal internacional".

La invasió russa d'Ucraïna ha causat que 368.000 persones hagen fugit del país, segons les últimes dades de l'Agència de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR).

A aquesta xifra cal sumar 160.000 desplaçats interns, mentre que almenys 64 civils han mort i uns 180 han resultat ferits, segons les agències humanitàries de les Nacions Unides.

Els principals fluxos de refugiats s'han registrat en països veïns com Moldàvia, Romania i Polònia. Les autoritats frontereres poloneses han informat de l'arribada d'uns 100.000 ucraïnesos.

També et pot interessar

stats