Ucraïna demana més pressió contra Rússia mentre continuen els atacs amb míssils i drons

Zelenski està treballant en la confiscació dels actius russos congelats a l'estranger, mentre que Moscou ha promés una resposta "dolorosa" si eixe pla és executat

Familiars exigeixen a Kíiv el dret dels militars ucraïnesos a desmobilitzar-se voluntàriament després de divuit mesos de servei en l'exèrcit
Familiars exigeixen a Kíiv el dret dels militars ucraïnesos a desmobilitzar-se voluntàriament després de díhuit mesos de servei en l'exèrcit / Sergey Dolzhenko (Efe)

Ucraïna ha demanat a la comunitat internacional que augmente la pressió sobre Rússia, mentre continuen els bombardejos de tots dos bàndols en zones frontereres i la rereguarda de l'enemic.

"Cada manifestació de pressió sobre Rússia és un pas cap a la pau. Cada acte d'assistència a Ucraïna és protecció de vides. Estic agraït a tots els que fan costat a Ucraïna", ha dit el president ucraïnés, Volodímir Zelenski, en un discurs.

Zelenski també s'ha referit a les sancions econòmiques contra Moscou. "Es necessita un nou paquet de sancions de la Unió Europea i l'estem preparant. També estem preparant noves mesures per a limitar la capacitat de Rússia d'eludir les sancions", ha afirmat.

A més, Ucraïna està treballant activament per a fer realitat la confiscació dels actius russos congelats a l'estranger, ha assenyalat Zelenski. "Estem fent tots els possibles perquè aquesta decisió estiga ben preparada en un futur pròxim", ha dit el líder ucraïnés.

Moscou, per la seua banda, ha acusat Kíiv i Occident d'intentar "robar" els seus actius i ha promés una resposta "dolorosa" als implicats si el pla és finalment executat.

Atacs a la frontera i en el front

En tant, tots dos bàndols van continuar aquest diumenge els atacs en el front i la rereguarda enemiga. Ucraïna ha informat d'un atac rus contra infraestructures crítiques de quatre regions del país que van causar almenys tres ferits.

El Ministeri de Defensa de Rússia ha admés bombardejos d'objectius a les regions de Dnipropetrovsk i Zaporíjia, però ha assegurat que el seu objectiu eren els depòsits de munició i combustible.

Mentrestant, el governador de la regió russa de Bélgorod, fronterera amb Ucraïna, ha denunciat atacs en cinc municipis.

Intensificació de combats

La cadena CNN ha assegurat, citant funcionaris ucraïnesos, que "Rússia està duent a terme operacions ofensives al llarg de gran part de la línia del front, mentre l'exèrcit ucraïnés intenta mantindre les seues posicions" per l'escassetat de municions.

Els combats són especialment intensos en el nord-est al llarg d'una franja de territori on s'uneixen les regions de Khàrkiv i Luhansk i Luhansk.

Ucraïna vol més atacs a l'interior de Rússia

En tot cas, la situació seria molt diferent si Ucraïna tinguera el permís dels seus socis occidentals per a utilitzar les armes estrangeres contra objectius a l'interior de Rússia, ha assenyalat el cap de la Marina ucraïnesa, Oleksí Neizhpapa.

"Hem de tindre la capacitat de fer que Rússia abandone per sempre la idea de mirar en direcció a Ucraïna, fins i tot cap a la mar", ha dit al canal britànic Sky News.

També et pot interessar

stats