Ucraïna consolida les defenses a l'est i avança al sud, segons Zelenski

Aquesta fase inicial de la contraofensiva busca obrir bretxes en les línies de defensa russes abans que Kíiv envie a combat el gruix de les unitats d'atac

Militars ucraïnesos disparen un sistema de coets de llançament múltiple BM-21 Grad cap a les tropes russes prop d'una línia del front a la regió de Donetsk.
Militars ucraïnesos disparen un sistema de coets de llançament múltiple a les tropes russes prop d'una línia del front a la regió de Donetsk / Oleksandr Ratushniak (Reuters)

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha afirmat en el discurs diari a la nació que les seues tropes "estan destruint" l'enemic a tot arreu mentre consoliden les defenses en l'est i avancen al sud contra les forces d'ocupació russes.

"Al sud, estem avançant", ha dit en l'al·locució. El president ucraïnés ha afegit que "a l'est, les nostres defenses es consoliden", i ha donat les gràcies als militars que duen a terme aquestes operacions en diferents punts del front.

Zelenski ha agregat que les forces de Kíiv estan "destruint l'enemic" a la província de Donetsk i al sud del país.

"En la zona de Kúpiansk, siga el que siga el que els terroristes planegen allí, els destruirem", ha declarat. En aquesta localitat del front situada a la província nord-oriental de Khàrkiv, Rússia sembla haver intensificat l'activitat desplegant unitats d'assalt formades per presos comuns.

Ucraïna va començar fa més de dues setmanes l'esperada contraofensiva. Després d'uns primers dies en què va recuperar diverses localitats, les accions d'atac semblen haver-se alentit i les autoritats de Kíiv parlen aquesta setmana d'"avanços" sense especificar els quilòmetres conquistats, com sí que feien al principi.

A més de resistir-hi, Rússia continua intentant guanyar posicions a l'est i baralla per expulsar les forces ucraïneses del terreny que han guanyat recentment al sud.

Experts ucraïnesos diuen que aquesta fase inicial de la contraofensiva busca identificar els punts febles de l'enemic i obrir bretxes en les línies de defensa russes abans que Kíiv envie a combat el gruix de les unitats d'atac.

També et pot interessar

stats