Ucraïna anuncia la destrucció d'un vaixell rus d'assalt en el mar Negre

Els sistemes de defensa antiaèria russos han abatut aquesta nit nou drons d'ala fixa ucraïnesos, sis ells sobre aigües del mar Negre

Un tanc ucraïnés dispara en el front de guerra
Un tanc ucraïnés dispara en el front de guerra / X: @ZelenskyyUa

Les forces armades d'Ucraïna han anunciat aquest dimecres la destrucció en el mar Negre d'un vaixell d'assalt amfibi de l'exèrcit rus que navegava prop de la costa de la península de Crimea, ocupada per Rússia des de 2014.

"Les forces armades d'Ucraïna, juntament amb les unitats de la intel·ligència militar (GUR), han destruït el gran vaixell d'assalt amfibi Caesar Kunikov", es llig en la nota publicada per l'Estat Major ucraïnés en les seues xarxes socials.

Per la seua banda, els sistemes de defensa antiaèria russos han abatut aquesta nit nou drons d'ala fixa ucraïnesos, sis ells sobre aigües del mar Negre, segons informar aquest dimecres el Ministeri de Defensa de Rússia en el seu canal de Telegram.

Els atacs de l'exèrcit ucraïnés amb drons o míssils, fins i tot balístics, contra la rereguarda russa, particularment contra les regions frontereres russes i la península de Crimea, annexionada per Rússia en 2014, s'han tornat habituals durant l'últim any. Els drons s'ha convertit en l'aposta d'Ucraïna per a contrarestar la superioritat militar de Rússia.

La setmana passada el president ucraïnés, Volodímir Zelenski, va ordenar la creació d'un força especial de drons en l'estructura de les forces armades d'Ucraïna, en destacar l'eficàcia dels aparells no tripulats en cel, mar i terra.

També et pot interessar

stats