Ucraïna acusa Hezbol·là d'instruir militars russos a Síria en l'ús de drons iranians

Els instructors ensenyen els soldats a operar drons Shahed-136, un model amb el qual Rússia ataca territori ucraïnés cada nit, drons de reconeixement Ababil-3 i aparells no tripulats d'atac Raad

Una casa destrossada a Ucraïna després d'un atac amb drons
Una casa destrossada a Ucraïna després d'un atac amb drons / X: @ZelenskyyUa

La guerrilla xiïta Hezbol·là i la Guàrdia Revolucionària iraniana instrueixen en territori sirià militars russos en l'ús de drons fabricats a l'Iran, segons informació obtinguda per la intel·ligència militar ucraïnesa (GUR).

"Lidera l'entrenament militar un dels comandants de Hezbol·là, Kamal Abu Sadik, que és especialista en la fabricació i el manteniment de drons", es llig en la nota del GUR ucraïnés.

La instrucció té lloc a la base aèria siriana de Shairat, que és utilitzada per les forces russes al país àrab des que el 2015 intervingueren en la guerra civil en suport del president Bashar al-Assad.

Els instructors ensenyen els militars russos a operar drons kamikaze Shahed-136, un model amb el qual Rússia ataca el territori ucraïnés quasi cada nit, drons de reconeixement Ababil-3 i aparells no tripulats d'atac Raad.

"Juntament amb els russos, estan sent entrenats mercenaris sirians que Moscou planeja usar en la seua guerra contra Ucraïna com a operadors de drons", conclou la intel·ligència militar ucraïnesa en el comunicat.

Des del començament de la guerra, l'Iran ha subministrat a Rússia de manera massiva drons Shahed.

Segons la Força Aèria ucraïnesa, les defenses aèries d'Ucraïna van derrocar anit catorze dels dèsset drons llançats per Rússia. Només durant la setmana passada, Rússia va atacar Ucraïna amb 134 Shaheds.

També et pot interessar

stats