Ucraïna anuncia la destrucció de 44 sistemes d'artilleria russos en 24 hores, "una xifra rècord”

Rússia afirma que Ucraïna reagrupa les seues forces després de setze dies de contraofensiva

L'exèrcit ucraïnés dispara contra el rus en el front de la guerra a Ucraïna
L'exèrcit ucraïnés dispara contra el rus en el front de la guerra a Ucraïna / Twitter: @ZelenskyyUa

L'Estat Major ucraïnés ha anunciat aquest divendres la destrucció, durant les passades 24 hores, de 44 sistemes d'artilleria russos, la qual cosa, segons el vicepresident de la comissió de seguretat de la Rada Suprema ucraïnesa, Iuri Misiaguin, suposa una xifra “rècord”.

Al mateix temps que ha començat la seua contraofensiva amb els primers atacs en diversos punts del front, Ucraïna ha intensificat en les últimes setmanes l'ús d'artilleria, míssils i drons per a destruir equipament militar rus.

Gràfics elaborats pel govern ucraïnés amb dades de l'exèrcit mostren un increment constant de pèrdues russes, tant en personal com en material militar, des del començament d'aquesta guerra.

Tant Rússia com Ucraïna parlen quasi diàriament de l'alt nombre de baixes i pèrdues de material militar que pateix l'altre bàndol. Cap de les dues parts dona informació sobre les baixes i les pèrdues pròpies.

Rússia diu que Ucraïna reagrupa les seues forces

Per la seua banda, Rússia ha assegurat que les tropes ucraïneses es reagrupen després de setze dies d'una contraofensiva que li ha costat “baixes significatives”, mentre que Ucraïna sosté que continua el seu avanç al sud i consolida les seues posicions defensives a l'est del país.

“L'enemic ha reduït la seua activitat i actualment s'està reagrupant”, ha afirmat el ministre de Defensa de Rússia, Serguei Xoigú, en una reunió telemàtica del Consell de Seguretat de Rússia en informar el cap del Kremlin, Vladímir Putin, sobre la situació en els fronts de batalla.

Al mateix temps, Xoigú va advertir que malgrat les “baixes significatives” que ha patit en personal i equip bèl·lic, “l'enemic encara té la força per a fer més operacions ofensives”.

Segons el secretari del Consell de Seguretat, Nikolai Pàtruixev, les forces armades ucraïneses des del començament de la seua contraofensiva el 4 de juny han perdut “més de 13.000 efectius”.

Putin ha instat els membres del Consell de Seguretat a tindre en compte de manera objectiva el potencial ofensiu d'Ucraïna a l'hora de planificar l'estratègia militar.

Operacions ofensives en direcció a Melitópol i Berdiansk

L'Estat Major de les Forces Armada d'Ucraïna ha precisat que les seues tropes “continuen duent a terme operacions ofensives” en direcció les ciutats meridionals de Melitópol i Berdiansk i a la zona oriental de Liman.

Segons el comandament militar ucraïnés, es registren “èxits parcials” al sud-oest de Donetsk, prop de la frontera administrativa amb la regió de Zaporíjia, on Ucraïna ha avançat un quilòmetre les últimes 24 hores cap al sud, en direcció a Melitópol i Berdiansk.

La recuperació d'aquestes dues ciutats meridionals és clau per a l'objectiu de Kíiv de tallar el corredor terrestre que va obrir Rússia des del Donbass cap a Crimea al llarg del litoral del mar d'Azov poc després d'iniciar-se la campanya militar que va llançar el 24 de febrer de 2022 contra Ucraïna.

També et pot interessar

stats