Twitter ofereix forts incentius als anunciants després de la fugida de molts d'ells

La xarxa social del pardalet ja ha perdut cinquanta dels seus cent principals anunciants

Treballadors de Twitter entren en l'oficina de Nova York
Treballadors de Twitter entren a l'oficina de Nova York / Brendan McDermid (Reuters)

Twitter està oferint forts incentius als anunciants perquè augmenten la despesa en la plataforma, després que moltes empreses han optat per suspendre la publicitat en la xarxa social arran dels canvis introduïts des que la va adquirir Elon Musk.

A darreries de novembre, segons la cadena pública de ràdio nord-americana NPR, la xarxa del pardalet ja havia perdut cinquanta dels seus cent principals anunciants, que només enguany havien gastat 750 milions de dòlars. Aquesta setmana, el mateix Musk va assegurar que Apple havia "amenaçat" de retirar també la seua publicitat i d'eliminar l'aplicació de Twitter de la pròpia botiga d'aplicacions.

Segons ha informat aquest dijous The Wall Street Journal, la xarxa social ha arribat a oferir a anunciants que es comprometen a gastar almenys 500.000 dòlars en publicitat per un altre mig milió de dòlars de manera gratuïta.

El pla de la companyia també inclou promocions d'aquest tipus, encara que amb percentatges menors, per a anunciants amb inversions més xicotetes, segons un correu electrònic vist pel diari, que assenyala que l'oferta és vàlida per a operacions que es tanquen fins al final d'enguany.

Des de la compra de Musk, molts anunciants han optat per reduir o detindre la seua despesa publicitària en la plataforma davant dels continus vaivens en la gestió i la por al fet que les seues promeses d'una menor moderació de continguts pogueren acabar per danyar-los la pròpia marca. El sistema de comptes verificats de pagament també ha espantat algunes companyies, que han vist que alguns usuaris usaven aquest mecanisme per a suplantar la seua identitat.

No obstant això, a última hora del dimecres Musk va assegurar haver mantingut una bona conversa amb el principal executiu de la tecnològica, Tim Cook, en què es van aclarir diversos "malentesos", inclòs el de la retirada de Twitter de l'App Store.

També et pot interessar

stats