Turquia anuncia que ha matat el líder de l'Estat Islàmic en una operació a Síria

Erdogan assegura que els serveis secrets del país continuaran la "lluita" contra les organitzacions terroristes "sense fer distincions entre elles"

Erdogan, aquest diumenge durant una entrevista en la televisió turca
Erdogan, aquest diumenge durant una entrevista en la televisió turca / Reuters

El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, ha anunciat aquest diumenge que els serveis secrets turcs —coneguts per les sigles MIT— han matat el líder de l'Estat Islàmic (EI), Abu al-Hussein al-Husseini al-Qurashi, en una operació a Síria.

"El MIT ha fet durant molt de temps un seguiment de l'anomenat líder de l'Estat Islàmic, Abu al-Hussein al-Husseini al-Qurashi. Ahir, aquesta persona va ser neutralitzada a Síria", ha dit Erdogan durant una entrevista en la televisió pública TRT.

"La nostra lluita contra les organitzacions terroristes continua, sense fer distincions entre elles", ha prosseguit el mandatari turc, en una clara referència indirecta a les milícies kurdes del proscrit Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) i a les organitzacions afins presents a països del voltant com ara Síria.

"Durant la nostra època, el MIT s'ha convertit en una organització de lluita internacional, assolint un nivell de parlar amb els serveis secrets estatunidencs i russos", ha afirmat Erdogan, que no ha donat més detalls sobre l'operació ni en quina zona de Síria s'ha dut a terme.

¿Qui és Abu al-Hussein al-Husseini al-Qurashi?

L'últim líder de l'autoproclamat Estat Islàmic, sobre la identitat del qual no se sap pràcticament res, va succeir el 30 de novembre passat Abu Hasan al-Qurashi, mort al sud de Síria en una acció desplegada en un territori controlat pel govern sirià. Aquest, al seu torn, havia substituït el febrer de 2022 a Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurashi, que s'havia convertit el 2019 en successor del primer "califa" de l'EI, Abu Bakr al-Baghdadi.

També et pot interessar

stats