Trump enalteix ara la mascareta com a mesura de protecció sanitària
Canvia d’estratègia política perquè els sondejos el situen per darrere de Joe Biden en intenció de vot.
Els Estats Units és, de lluny, el país amb més contagis i morts del món. Les xifres continuen creixent cada dia. De fet, en les últimes 24 hores, va sumar quasi 70.000 nous contagis fins a superar els 3,9 milions de persones infectades de coronavirus. Per primera vegada, a més, el nombre de defuncions ha passat del miler fins a superar les 142.000, una quarta part del total mundial, segons el recompte independent de la Universitat Johns Hopkins.
El president del país, Donald Trump, ha canviat d’opinió sobre l’ús de la mascareta i ha recomanat a tota la població utilitzar-la. No obstant això, segons els experts polítics, aquesta maniobra no respon a criteris estrictament sanitaris, sinó que es pot tractar d’un canvi en l’estratègia política. A quatre mesos de les eleccions presidencials, els sondejos han censurat la seua posició i gestió de la pandèmia, i situen Trump per darrere del principal rival, Joe Biden, en intenció de vot.
Per aquest motiu, el president nord-americà ha avisat tota la població que la situació de la pandèmia empitjorarà abans que comence a millorar i ha recomanat l’ús de la mascareta. “Porte una mascareta, la vaig utilitzar l’altre dia a l’hospital. No tinc cap problema a usar-la”, ha assegurat.
Els pirates informàtics xinesos, en el punt de mira
L’última acusació del govern de Donald Trump ha sigut per a la intel·ligència de la Xina per, suposadament, donar suport als ciberatacs de dos pirates informàtics xinesos contra empreses d’onze països, entre els quals hi ha Espanya o els Estats Units. Trump ha assegurat que el que intentaven era furtar dades relacionades amb la vacuna de la Covid-19, així com altres secrets de tecnologia militar.
Els pirates, identificats com a Li Xiaoyu, de 34 anys, i Dong Jiazhi, de 33 anys, es dedicaven, presumptament, al ciberespionatge per a “benefici propi” i també per a ajudar el Ministeri de Seguretat d’Estat xinés, una de les agències d’intel·ligència més misterioses del món i que, als EUA, equivaldria a la CIA.
Washington assegura que el Ministeri de Seguretat d’Estat xinés donava als pirates informàtics informació sobre quins eren els punts dèbils en els programes de les companyies que s’havien convertit en un objectiu.