Trump destitueix dos destacats testimonis del seu judici polític

Un d'ells havia denunciat els atacs del Govern a funcionaris públics implicats en la investigació.

L'ambaixador dels Estats Units a la Unió Europea, Gordon Sondland EFE
L'ambaixador dels Estats Units a la Unió Europea, Gordon Sondland EFE / MICHAEL REYNOLDS

El govern de Trump ha destituït el principal expert a Ucraïna del Consell de Seguretat Nacional de la Casa Blanca, Alexander Vindman, i l'ambaixador dels Estats Units a la Unió Europea, Gordon Sondland. Aquests dos càrrecs van declarar en la investigació de la Cambra de Representants per a obrir el judici polític contra el president dels Estats Units, Donald Trump.

La decisió s'ha anunciat en un comunicat publicat l'endemà que el president estatunidenc fora absolt en el judici polític al Senat per les seues pressions a Ucraïna per a aconseguir avantatges sobre els oponents electorals.

El passat 19 de novembre, en les audiències prèvies al judici polític celebrades en la Cambra de Representants, Vindman va considerar "inapropiat" que Trump haguera demanat al seu homòleg ucraïnés, Volodímir Zelenski, que investigara al seu rival polític, l'exvicepresident Joe Biden, en una telefonada.

El tinent coronel es va queixar llavors dels atacs del Govern i del mateix Trump als funcionaris públics que declaraven en les investigacions prèvies al judici polític.

També et pot interessar

stats