Trump confirma que vol presentar-se a les eleccions del 2024

L'expresident republicà dels Estats Units, amb diverses investigacions judicials en contra, diu que "molt probablement" llançarà candidatura 

Trump, durant un acte electoral a Texas el passat octubre (arxiu)
Trump, durant un acte electoral a Texas l'octubre passat (arxiu) / Go Nakamura (Reuters)

L'expresident dels Estats Units Donald Trump (2017-2020) confirma que vol tornar a estar al capdavant de la Casa Blanca. Aquest dijous ha afirmat que "molt probablement" es llançarà com a candidat a les eleccions presidencials previstes per al 2024.

En un acte de campanya a Sioux City (Iowa), Trump ha dit els seus seguidors que "es preparen" per a una possible candidatura orientada a aconseguir un segon mandat. "Per a fer que el nostre país siga exitós, segur i gloriós, molt molt probablement ho faré de nou", apuntava el mandatari en un míting per a fer costat al senador republicà Chuck Grassley.

Durant l'esdeveniment, Trump ha remarcat que va obtindre "molts més vots en 2020" —les eleccions que va perdre contra l'actual president demòcrata, Joe Biden— que en 2016, quan va convertir-se en president dels Estats Units. 

No és la primera vegada que Trump parla sobre la possibilitat de llançar-se de nou com a candidat en 2024, però sí que és l'afirmació més contundent que ha fet fins ara. En altres actes de campanya de les conegudes com eleccions de mitjan mandat, que se celebren el 8 de novembre, havia indicat que “potser” es presentaria.

El polític republicà té actualment en marxa diverses investigacions judicials en contra. Entre elles, una per presumptament mantindre irregularment documents classificats a la residència que posseeix a Florida i una altra per frau a Nova York.

A més d'això, el Congrés ha emés una citació per a cridar-lo a testificar en una investigació sobre l'assalt al Capitoli del 6 de gener del 2020 i lliurar una sèrie de documents. Trump té fins a aquest divendres per a lliurar la informació, així com una data límit que venç el 14 d'aquest mes per a declarar a Washington.

També et pot interessar

stats