Trump amenaça de bloquejar els comptes si no s’aprova pagar la construcció del mur

Al mandatari republicà li falten fons per a la construcció de la frontera amb Mèxic.

Trump converteix la immigració en una peça central de la seua administració
Trump converteix la immigració en una peça central de la seua administració / Michael Thomas (Efe)

El president dels Estats Units d’Amèrica, Donald Trump, ha assegurat que està disposat a tancar el govern si els membres del partit demòcrata no donen suport als canvis en la seua política migratòria, entre els quals es troba el finançament del mur fronterer amb Mèxic. 

El Congrés ha d’acordar una mesura de despesa per a finançar el govern abans de la data límit del 30 de novembre. Si no, els comptes del país quedaran bloquejats. No obstant això, Trump està convençut que mantindre una línia dura amb la qüestió migratòria beneficiarà els republicans en les eleccions legislatives del pròxim mes de novembre. 

"Necessitem gent meravellosa que vinga al nostre país", ha publicat el mandatari nord-americà en el seu compte de Twitter. Durant la campanya presidencial, Trump va prometre construir un mur que separara els EUA de Mèxic per tal de frenar la immigració il·legal, i tot i que el Congrés li’n va proporcionar part dels fons, no es tractava de la quantitat total que hi havia sol·licitat. 

El president republicà ha convertit les dures lleis d’immigració en una de les peces centrals de l’administració, des de la prohibició de viatjar als EUA a persones procedents de països musulmans fins a la seua lluita actual per a separar els xiquets i les xiquetes que accedeixen al país de manera il·legal dels seus familiars. 

Fa uns dies, Trump va advertir que creuar la frontera del país il·legalment té conseqüències, bé siga amb menuts o sense, i va animar el Congrés a canviar l’actual legislació migratòria, a la qual es va referir com "la pitjor i més estúpida" del món sencer. 

També et pot interessar

stats