Trump alimenta la polèmica en el seu primer dia de visita al Regne Unit

Ha desqualificat l'alcalde de Londres i ha dit que els britànics haurien d'abandonar la Unió Europea sense acord.

VÍDEO | Trump alimenta la polèmica en el seu primer dia de visita al Regne Unit

El primer dia de la visita d'estat de Trump al Regne Unit s'ha convertit en una classe magistral de falta de diplomàcia. Via Twitter, el president dels Estats Units ha qualificat l'alcalde de Londres de complet perdedor, ha donat suport a Boris Johnson com a successor de May i ha dit que els britànics haurien d'abandonar la Unió Europea sense acord i sense pagar res.

El mandatari dels EUA ha trencat la tradició diplomàtica de no interferir en els assumptes interns d'un país i va assenyalar aquest cap de setmana que el Regne Unit hauria d'estar preparat per a eixir de la Unió Europea sense acord i incorporar el polític antieuropeu i antiimmigració, Nigel Farage, en les negociacions del Brexit. A més, Trump ha donat suport a l'exministre Boris Johnson com a nou líder conservador en afirmar que seria un "excel·lent" primer ministre britànic. 

Dimarts, reunió amb Theresa May

Dimarts serà el dia més polític de la visita de Trump, que celebrarà una reunió i un dinar amb la primera ministra, Theresa May. L'últim dia de la visita estarà marcat per la cerimònia per a commemorar el 75 aniversari del desembarcament i de la batalla de Normandia, que se celebrarà a Portsmouth, a la qual assistiran Trump i Elisabet II.

També et pot interessar

stats