Troben a Austràlia un "drac" prehistòric amb unes ales de set metres

El dinosaure, d’almenys 66 milions d’anys, tenia una gran mandíbula que li permetia alimentar-se de peixos molt grans i adaptar la dinàmica del vol 

Recreació del dinosaure volador tenia un morro en forma de llança i la disposició de la mandíbula li permetia adoptar l'aerodinàmica del vol
Recreació del dinosaure volador, que tenia un morro en forma de llança / Universitat de Queensland (Efe)

Amb unes ales de més de set metres i un morro en forma de llança, el Thapunngaka shawi va ser una bèstia voladora de fa més de 66 milions d’anys. És una de les conclusions a les quals ha arribat un equip científic després d’estudiar la mandíbula d’aquest dinosaure, que va ser descoberta al 2011 en una zona remota de l'estat de Queensland, a l’est d'Austràlia. Aquest pletosauri es considera el més gran descrit a la regió fins ara. 

L’animal que han estudiat veus espertes de la Universitat de Queensland va ser "el més semblant en la vida real a un drac", com adverteix Tim Richards, líder de l'equip que ha investigat el rèptil. L'equip investigador assenyalen que aquest pletosauri "hauria sigut una temible bèstia", un dels primers animals amb ossos al llom que van volar i estaven perfectament adaptats al vol amb propulsió. 

De fet, l’equip d'investigació de la Universitat de Queensland apunta que els Thapunngaka shawi tenien peces òssies relativament buides i amb parets primes. Estimen que aquest dinosaure tenia un crani de vora un metre i s’alimentava dels peixos grans que poblaven el mar en el cretàcic, un període històric que va començar fa 145 milions d’anys. 

En aquest sentit, Steve Salisbury, de l’equip investigador, ha destacat l'enorme grandària de la cresta òssia de la mandíbula inferior que, presumiblement, era semblant a la superior. Segons el científic "aquestes crestes probablement exercien un paper en la dinàmica de vol d'aquestes criatures".

També et pot interessar

stats