Troben 46 migrants morts a l'interior d'un camió a Texas

Només 16 persones han sobreviscut a la calor extrema i la falta d'oxigen a l'interior de l'habitacle que ha sigut abandonat en la frontera dels Estats Units amb Mèxic

El remolc on han sigut localitzades les víctimes estava abandonat prop de la frontera dels Estats Units amb Mèxic
El remolc on han sigut localitzades les víctimes estava abandonat prop de la frontera dels Estats Units amb Mèxic / Reuters

La policia estatunidenca ha trobat els cadàvers de 46 persones a l'interior del remolc d'un camió que estava aparcat als afores de San Antonio, a la frontera dels Estats Units amb Mèxic. Són migrants que estaven amagats al remolc i que han hagut de suportar temperatures de més de 40 graus, a més de la falta d'oxigen. De tots, només n'han sobreviscut 16. 

Aquesta zona és un punt habitual on els traficants de persones deixen abandonats els migrants. De moment, encara es desconeix la nacionalitat de les víctimes que, segons tots els indicis, han mort asfixiades dins del camió.

Segons la premsa local, la zona on s'ha localitzat el remolc és un lloc habitual en el qual paren vehicles per a baixar migrants després de travessar la frontera de manera clandestina. Les autoritats creuen que el conductor del camió va abandonar el vehicle amb tots els passatgers a l'interior minuts abans que la policia investigara què contenia.

L'alerta l'ha donada un treballador de la zona on estava abandonat el camió. En obrir el remolc, els agents de policia s'han trobat les portes mig obertes, però els supervivents estaven massa dèbils per les altes temperatures que havien suportat a l'interior del tràiler, sense aigua ni aire condicionat, i no tenien forces per a eixir. Les temperatures a San Antonio han sigut de vora 40 graus en els últims dies.

"De les 46 persones que vam trobar, 16 van ser traslladades a hospitals de l'àrea, inclosos quatre xiquets", detallava Adriana Rocha, la regidora del Districte 4 de Texas. Rocha aprofitava les seues declaracions davant dels mitjans de comunicació per a demanar "compassió" amb les víctimes i les seues famílies. "Aquestes persones venien a buscar una vida millor", reflexionava.

Pic d'arribades de migrants

Tres persones estan detingudes pels fets. Les morts s'han produït en un moment en què les arribades de migrants sense papers des de Mèxic als Estats Units s'han disparat. Només al mes de maig, es van realitzar unes 240.000 detencions.

El governador de Texas, el republicà Greg Abbott, ha responsabilitzat d'aquesta tragèdia les polítiques migratòries del president Joe Biden.

El que s'ha conegut aquest dimarts no és el primer cas de migrants sense papers asfixiats dins d'un camió. Al maig del 2020, 39 migrants vietnamites van ser trobats morts en circumstàncies similars al comtat d'Essex, al Regne Unit. El cas més dramàtic es va produir a Àustria l'any 2015, quan es van trobar els cadàvers de 71 refugiats sirians a l'interior d'un camió abandonat en una autopista.

També et pot interessar

stats