Tres xiquets morts a Anglaterra en caure en un llac congelat pel temporal

El fred i la neu posen contra les cordes el transport al Regne Unit, amb incidències en trens, carretera i desenes de vols anul·lats

Diverses persones caminen pel parc Greenwich, cobert de neu, a Londres
Diverses persones caminen pel parc Greenwich, cobert de neu, a Londres / Maja Smiejkowska (Reuters)

Tres xiquets —de 8, 10 i 11 anys— han perdut la vida a la localitat de Solihull, al centre d'Anglaterra, després que diumenge els rescataren del llac congelat al qual havien caigut mentre jugaven sobre la superfície gelada. La policia del comtat de West Midlands ha informat del tràgic succés, pel qual un quart menor, de sis anys, està hospitalitzat en estat crític.

Els quatre van caure diumenge de vesprada a la bassa, situada en la zona de Kingshurst de Solihull. Alguns ciutadans i agents de policia van aconseguir rescatar-los i els bombers i paramèdics que acudiren al lloc els van proporcionar els primers auxilis abans de portar-los a dos hospitals de Birmingham.

A tres dels xiquets menuts "no van poder reanimar-los", ha lamentat la força policial en un comunicat. I ha agregat que les cerques al llac continuen per a determinar si més gent va caure a l'aigua.

Les temperatures al Regne Unit van caure durant la nit de diumenge per davall dels zero graus i gran part del país van registrar fortes nevades que s'han allargat fins dilluns i que han causat moltes incidències en el transport. Entre d'altres, talls en línies ferroviàries, retencions en carreteres i desenes de vols cancel·lats en els principals aeroports del país.

L'Oficina de Meteorologia britànica (Met Office) assegura que es tracta de la jornada més freda al Regne Unit des de desembre del 2010. Una capa de neu de diversos centímetres ha cobert Londres i ha deixat milers de conductors parats durant hores en l'autopista de circumval·lació M25, mentre que diverses línies del metro de la capital britànica van tancar trams durant part del dia i van acumular retards.

També et pot interessar

stats