Les tres incoherències (prooccidentals) del vídeo publicat per Sergei Lavrov a Bali

Les xarxes bullen amb un vídeo que mostra el ministre rus d'Exteriors amb un Apple Watch, un iPhone i la samarreta d'un artista gai

Les incoherències proocidentals de Lavrov

Un vídeo del ministre d'Exteriors de Rússia en un hotel de Bali en els moments previs a la cimera del G20 ha posat el contrapunt anecdòtic a l'escalada de tensió internacional per l'impacte d'un míssil en territori polonés.

L'equip de Sergei Lavrov va publicar el clip per a desmentir les informacions que apuntaven a l'ingrés hospitalari del mandatari, però sembla que no en van calcular les conseqüències. Perquè d'una mirada atenta al vídeo es podria deduir del ministre rus, assot habitual d'Occident, una declaració d'amor a la tecnologia i els valors occidentals.

El vídeo mostra Lavrov en actitud informal i amb roba d'esport, a la terrassa de l'habitació, llançant diatribes contra la premsa occidental per informar del seu ingrés, acompanyat d'uns papers i altres elements per a suggerir que està en plena faena, preparant la intervenció al G20.

Res aparentment estrany, més enllà de veure un dirigent internacional en samarreta. Però revisant amb cura la posada en escena és difícil no adonar-se del rellotge i el terminal telefònic que porta el mandatari: un Apple Watch i un iPhone d'última generació. Tecnologia dels Estats Units de difícil adquisició a Rússia, on Apple va deixar d'operar al març, en resposta a la invasió d'Ucraïna.

Encara crida més l'atenció la samarreta de Lavrov, una peça amb una corona i el nom de Basquiat, el reconegut artista i activista gai novaiorqués. Una referència que contrasta amb la duresa del govern de Vladímir Putin respecte de la comunitat LGTBIQ+. A l'octubre el Kremlin va aprovar una llei que prohibia les manifestacions de suport al col·lectiu i el veto a les obres artístiques que "mostraren relacions o preferències sexuals no tradicionals".

Però Basquiat, un dels principals referents culturals de la segona meitat del segle XX, a més de pintor i amic íntim d'Andy Warhol, era d'origen haitià i va destacar per la seua denúncia contra el colonialisme francés a l'illa, una actitud que xoca amb la justificació de Rússia de la invasió d'Ucraïna.

També et pot interessar

stats