Comença el transport de mercaderies al Regne Unit amb tren

És la solució que s’ha trobat a l’encariment de fer-ho per carretera que ha provocat el Brexit

A partir d'ara, cada setmana eixirà un tren carregat de productes frescos cap al Regne Unit des del port d'Alacant

Aquesta vesprada ix cap a Londres el primer tren de mercaderies que, a partir d’ara, comunicarà cada setmana per via fèrria el port d'Alacant amb la ciutat de Londres.

És la gran alternativa a la situació límit en què el Brexit ha posat el transport per carretera al Regne Unit. En quatre dies, fruites i verdures del sud de la Comunitat Valenciana estaran distribuïdes als mercats britànics, cosa que suposarà un respir per al sector agrícola.

  Durant tot el matí, el port d’Alacant ha sigut un continu anar i tornar de camions per a carregar els 20 contenidors refrigerats que transportaran vora 350 tones de productes frescos cada dilluns a través de l’Eurotúnel. Només en cítrics n'han d’exir unes 100.000 tones cap Londres, des d’on es distribuiran per tot el Regne Unit, i entre gener i agost les exportacions valencianes al Regne Unit han pujat un 6,6%.

Es tracta d’una fita en el transport al Regne Unit provocada pel fet que un 20% de les empreses de transport per carretera de la Comunitat Valenciana ha renunciat a fer-hi serveis. Les llargues esperes a la duana, la dificultat per a carregar allí, i la falta de conductors i de components, fan que no siga rendible, mentre que transportar els productes en un tren amb 28 o 30 vagons és molt més econòmic, ha explicat a À Punt Notícies la directora comercial del Port d’Alacant, Mónica Bautista. 

També et pot interessar

stats