Tot preparat perquè Bezos siga el segon multimilionari a volar a l'espai

El viatge, que durarà 11 minuts i arribarà al punt on comença l'espai, fa un pas més en la cursa per a iniciar una nova era de viatges espacials comercials privats

Els quatre passatgers ja estan preparats per al llançament a l'espai
Els quatre passatgers ja estan preparats per al llançament a l'espai / Twitter: @blueorigin

El viatge a l'espai del fundador d'Amazon, Jeff Bezos, centra totes les atencions. L'equip que organitza el viatge està preparat i tot està a punt per a viatjar a l'espai aquesta vesprada amb quatre passatgers. A Bezos només li queda una espineta: serà el segon multimilionari a enlairar-se, ja que per uns dies se li ha avançat Richard Branson.

Jeff Bezos s'enlairarà amb el seu germà Mark Bezos; un estudiant neerlandés de 18 anys, a qui son pare ha pagat diversos milions per a aconseguir-li el seient; i la veterana aviadora de 82 anys Wally Funk, que rebutjaren en la dècada de 1960 en el programa d'astronautes de la NASA per ser dona.

El llançament es produirà a les 15:00 hores, hora oficial peninsular, des de les instal·lacions de Blue Origin, situades a l'oest de Texas. El viatge durarà 11 minuts, arribaran al punt on oficialment comença l'espai i es podrà seguir en directe per internet en el web de la companyia.

Com serà el vol?

El viatge suborbital de la nau espacial New Shepard de Blue Origin arriba aproximadament a tres vegades la velocitat del so, aproximadament 3.700 quilòmetres per hora, i vola directament cap amunt fins que el coet gasta la major part del combustible. Segons explica la CNN, la càpsula de la tripulació se separarà del coet en la part inicial de la trajectòria i continuarà breument cap amunt fins a 106.000 metres, la qual cosa donarà als passatgers uns minuts d'ingravitació.

La càpsula New Shepard desplega després una gran columna de paracaigudes per a alentir el seu descens a menys de 30 quilòmetres per hora abans de tocar terra. El coet, que vola per separat, torna a encendre els seus motors i usa les seues computadores a bord per a executar un aterratge puntual i vertical.

L'avantsala del turisme interestel·lar massiu

El multimilionari Richard Branson va viatjar a l'espai diumenge passat. Aquest dimarts ho farà Jeff Bezos i Elon Musk no tardarà a unir-se al grup. Tots ells hauran viatjat a l'espai amb la idea de ser els pioners del turisme interestel·lar, que esperen que en el futur siga de masses. Amb aquesta predicció al cap, Branson, Bezos i Musk van fundar les seues pròpies companyies aeroespacials.

Branson, al capdavant

La idea de Branson, cofundador del conglomerat britànic Virgin Group –amb forta presència en el món del transport aeri i del turisme– és relativament senzilla: de la mateixa manera que els avions ara van d'un punt a un altre de la Terra, ell proposa que facen el mateix però en l'espai.

Per a això, Virgin Galactic, la subsidiària que va fundar el 2004 per a oferir viatges espacials comercials, utilitza una aeronau de càrrega de propulsió (similar a dos avions units per l'ala) que alça la nau espacial fins a una certa altura i després l'allibera perquè planege i use el seu propi motor per a arribar encara més alt.

L'11 de juliol, amb 70 anys, el multimilionari britànic es va unir a la missió Unity 22, en la qual una de les seues aeronaus es va enlairar des del desert de Nou Mèxic (Estats Units) i va superar els 80 quilòmetres d'altura per a tornar una hora després a la superfície terrestre.

El somni de Branson és traslladar el model actual de viatges aeris a l'espai, amb trajectes a altíssima velocitat i transport a hotels en altres planetes.

Bezos, el segon

Bezos i Musk, en lloc d'usar avions, han optat per enviar coets que ixen disparats de la superfície terrestre en vertical i amb destinació a l'Estació Espacial Internacional, a la Lluna o a qualsevol planeta.

Això és just el que fa Blue Origin, creada l'any 2000 pel fundador de Amazon i home més ric del món segons Forbes, Jeff Bezos. "Veure la Terra des de l'espai et canvia i canvia la teua relació amb el planeta i amb la humanitat", va assegurar Bezos en una entrada d'Instagram quan va anunciar que anava a ser un dels passatgers en el primer viatge comercial de Blue Origin.

Malgrat felicitar Branson pel seu viatge diumenge passat, el fundador d'Amazon va negar que les aeronaus de Virgin Galactic puguen considerar-se avions espacials, ja que no van per dalt de la línia imaginària de Karman, situada a 99,7 quilòmetres de la Terra i de la qual comunament s'accepta que separa l'atmosfera terrestre de l'espai exterior.

A l'espera d'Elon Musk

El tercer multimilionari en lliça és el conseller delegat de Tesla, Elon Musk, el que fins hui ha tingut més èxit amb la seua companyia, SpaceX, una empresa privada que és contractista de la NASA i que l'any passat ja va posar astronautes en òrbita.

L'inventor sud-africà resident a Texas està convençut que el futur de la humanitat està fora del planeta Terra i que si l'espècie no migra a l'espai, en algun moment es produirà un fenomen d'extinció massiva. El seu desig és fundar una ciutat a Mart que tinga un milió d'habitants l'any 2050.

També et pot interessar

stats