Un milió de persones demanen plaça gratis per al primer viatge turístic a la Lluna

El multimilionari japonés Yusaku Maezawa busca huit acompanyants amb vocació artística per al seu viatge espacial programat per a 2023 de la mà de l'empresa SpaceX, d'Elon Musk

L'empresari japonés Yusaku Maezawa durant un entrenament per al viatge a la Lluna
L'empresari japonés Yusaku Maezawa, durant un entrenament per al viatge a la Lluna / Twitter: @yousuckMZ

Un milió de persones ha sol·licitat plaça per a participar en el projecte dearMoon (Benvolguda Lluna en anglés), impulsat per l'empresari japonés Yusaku Maezawa, que busca huit acompanyants amb vocació artística per al seu viatge a la Lluna programat per a 2023.

Maezawa, fundador i CEO del negoci minorista de moda en línia més gran del Japó, Zozo (ZozoTown), va anunciar el seu periple el 2018 de la mà de l'empresa estatunidenca SpaceX, d'Elon Musk, i la nau espacial Starship. El mes de març passat va llançar una campanya per a reclutar la tripulació. L'únic requisit és que realitzen una activitat artística o creativa, ja que busquen gent "que considera que aquest viatge a l'espai pot ampliar la seua creativitat amb la finalitat de fer una cosa útil per a la societat".

"Hem rebut sol·licituds d'un milió de persones de 249 països i territoris, és a dir, bàsicament de tot el món", ha revelat aquest divendres Maezawa en un vídeo publicat en la plataforma YouTube, en el qual ha assenyalat que la selecció es troba en el "procés final de revisió" de sol·licituds.

Entre els candidats es troben figures com el panameny Essdras M. Suárez, dues vegades premi Pulitzer de fotografia; la medallista olímpica estatunidenca de surf de neu Kaitlyn Farrington; la ballarina i física quàntica Merritt Moore; el discjòquei Steve Aoki, o el coreògraf txec Yemi Dele Akinyemi.

"Tinc molta curiositat per saber com es veuen els colors, com es veu el cosmos", explica en el seu vídeo de candidatura l'artista Avery Singer, les obres de la qual s'exposen al Museu d'Art Modern (MoMA) de Nova York o al Guggenheim.

El cost del viatge lunar, que es prolongarà uns sis dies (tres per a arribar-hi i tres per a pegar la volta al voltant del satèl·lit), correrà íntegrament a càrrec de l'empresari japonés.

També et pot interessar

stats