TikTok expressa "decepció" i diu que lluitarà davant de la seua possible prohibició als EUA

El CEO, Shou Chew, argumenta que el possible veto de l'aplicació, propietat de la xinesa ByteDance, impactaria negativament a les xicotetes empreses i posaria en risc "més de 300.000 llocs de treball estatunidencs"

El congressista Maxwell Frost parla acompanyat per membres de la Cambra i creadors de TikTok a Washington, els EUA
El congressista Maxwell Frost parla acompanyat per membres de la Cambra i creadors de TikTok a Washington, els EUA / Craig Hudson (Reuters)

El director executiu (CEO) de TikTok, Shou Chew, ha expressat aquest dijous la seua "decepció" i intenció de lluitar davant de la votació en la Cambra de Representants dels Estats Units que podria aplanar el camí per a la prohibició de la plataforma al país nord-americà.

Shou, en un vídeo publicat en el compte TikTok Policy, de la xarxa social X (censurada a la Xina), ha qualificat la legislació com un "intent de prohibició" i ha advertit que "dona més poder a un grapat d'altres companyies de xarxes socials".

El CEO va argumentar que el possible veto de l'aplicació, de propietat de la xinesa ByteDance, impactaria negativament en les empreses i posaria en risc "més de 300.000 llocs de treball estatunidencs".

"També els llevarà milers de milions de dòlars de les butxaques dels creadors i les xicotetes empreses. Posarà en risc més de 300.000 ocupacions estatunidenques i els llevarà el seu TikTok, i sabem l'important que és TikTok per a tots vostés", ha afirmat l'executiu nascut a Singapur.

Shou ha instat els usuaris a "continuar compartint les seues històries" i a "fer sentir les seues veus" davant dels senadors per a evitar la prohibició.

L'empresari també ha esmentat que la companyia "no deixarà de lluitar" i que exercirà els seus "drets legals" per a protegir la plataforma.

La Cambra de Representants va aprovar el projecte de llei que prohibeix TikTok als EUA si la seua empresa matriu, ByteDance, no es desprén d'ella en 165 dies. La mesura va rebre un fort suport bipartidista, amb 352 vots a favor i 65 en contra.

Amenaça per a la seguretat nacional?

Els crítics de TikTok argumenten que la plataforma representa una amenaça per a la seguretat nacional a causa de la possibilitat que el govern xinés accedisca a les dades dels usuaris.

Per part seua, TikTok ha negat aquestes acusacions i ha afirmat que mai ha compartit dades d'usuaris amb el govern xinés.

La decisió final sobre la prohibició de l'aplicació recaurà al Senat, on encara no queda clar si es considerarà la legislació.

El govern xinés va qualificar aquest dimecres la "repressió" contra TikTok com una "tàctica intimidatòria" per part dels EUA i ha advertit que la mesura "es girarà contra" el país nord-americà.

També et pot interessar

stats