TikTok demanda els EUA per una llei que amenaça de vetar-ne l’ús al país

La norma obliga el conglomerat xinés ByteDance a vendre les seues operacions als EUA o afrontar la prohibició per a operar

Imatge d'arxiu de la interfaç de TikTok
Imatge d'arxiu de la interfície de TikTok / Europa Press

TikTok ha complit este dimarts amb les seues amenaces i ha interposat una demanda en un tribunal del Districte de Colúmbia amb la intenció de bloquejar una llei estatunidenca que podria obligar a prohibir la popular aplicació a tot el país.

L'empresa havia advertit que emprendria accions legals a l'abril, després que el Congrés dels Estats Units aprovara esta llei que obliga ByteDance, un conglomerat tecnològic xinés, a vendre les operacions de la xarxa social al país nord-americà o afrontar la prohibició per a operar.

“El Congrés ha pres la mesura sense precedents d'assenyalar expressament i prohibir TikTok: un vibrant fòrum en línia de debat i expressió protegit i utilitzat per 170 milions d'estatunidencs per a crear, compartir i veure vídeos a través d'internet”, resa la demanda. L'empresa al·lega que la llei per a protegir els estatunidencs de les aplicacions controlades per adversaris estrangers, que obligarà a tancar TikTok al país abans del 19 de gener del 2025, és “una acció de poder extraordinària i inconstitucional”.

El 24 d'abril es va anunciar que ByteDance tenia 270 dies per a trobar un inversor d'un país que no fora un “adversari estranger” per a vendre-li l'empresa, una acció a la qual s'ha negat. El document legal afig que si es compleix la llei, les conseqüències serien “fonamentalment contràries al compromís de la Constitució amb la llibertat d'expressió i la llibertat individual”. Per això, demana al tribunal emetre una sentència declaratòria que esta llei viola la Constitució dels EUA, una orde que prohibisca al fiscal general aplicar-la, que es dicte una sentència a favor i li atorgue “qualsevol altra reparació que resulte apropiada”.

Congressistes de tots dos partits i funcionaris en el govern de Biden van assegurar a l'abril que la Xina pot obtindre de ByteDance informació sobre els usuaris dels Estats Units i usar la seua influència sobre l'opinió pública, manipulant allò que veuen en la plataforma.

També et pot interessar

stats