Theresa May rebutja dimitir com a primera ministra per l'acord del Brexit

El pacte amb Brussel·les ja ha provocat la dimissió de quatre membres del govern britànic.

Theresa May a la Cambra dels Comuns
Theresa May a la Cambra dels Comuns / Reuters

La primera ministra britànica, la conservadora Theresa May, ha rebutjat dimitir al Parlament britànic després que quatre membres del seu govern hagen abandonat com a postura crítica amb el pacte amb Brussel·les. A la pregunta del diputat laborista Mike Gapes de si té planificat "fer-se a un costat" per a deixar pas a algú que puga "portar el país cap avant amb unitat", la primera ministra ha respost amb un concís: "No".

May ha assegurat en una compareixença en la Cambra dels Comuns  que el país tindrà, finalment, un acord de lliure comerç amb la Unió Europea (UE) "més ambiciós" que el de cap altre estat tercer. May ha defés les virtuts de l'esborrany d'acord del Brexit consensuat amb Brussel·les.

La primera ministra ha afegit en el Parlament que votar en contra de l'esborrany d'acord del Brexit anunciat el dimecres 14 de novembre "ens traslladaria al punt de partida". May ha insistit a dir que els legisladors van donar suport al seu acord del Brexit.

La primera ministra britànica ha declarat en la Cambra dels Comuns que l'esborrany proposat per a l'eixida del Regne Unit de la Unió Europea havia sigut un procés frustrant, però que l'acord era el millor que es podia negociar.

May ja s'ha enfrontat a diverses renúncies de membres del seu govern, després que s'anunciaren els termes provisionals de l'acord, però ha insistit a dir que a partir d'ara ja pot tancar els detalls per a una futura associació amb la UE més ambiciosa.  

També et pot interessar

stats