La tenista Peng Shuai reapareix en públic després de vint dies

Un periodista afí al govern xinés ha difós en Twitter les imatges, en què la jove apareix signant autògrafs en un torneig i sopant a Pequín.

La tenista Peng Shuai reapareix

Dos vídeos publicats aquest diumenge en Twitter per Hu Xijin, director d’un mitjà xinés afí al govern, mostren la tenista Peng Shuai en un torneig celebrat aquest cap de setmana a Pequín, signant autògrafs i dinant amb un grup de companyes i el seu entrenador. 

Es tracta dels primers vídeos que es difonen des que passat dos de novembre la jove de 35 anys acusara de violació l'exvicepresident de la Xina Zhang Gaoli. Arran de la preocupació internacional que havia despertat la desaparició, aquest dissabte el mateix Hu Xijin va anunciar que l’esportista xinesa es trobava “a casa” i que apareixeria en públic “prompte"

La reaparició no acaba de convéncer organismes internacionals com l'Associació de Tenis femenina (WTA, per les seues sigles en anglés), que es mostren escèptics amb el fet que només mitjans propers al govern xinés, com el Global Times, hagen compartit imatges de la tenista. L’associació reconeix que les imatges són un pas positiu, però posen en dubte que Shuai estiga actuant amb llibertat i consideren que les proves són "insuficients".  

Durant els últims dies, organismes, tenistes i líders polítics de tot el món han mostrat la seua preocupació per la desaparició de la jove. Els Estats Units i Gran Bretanya han demanat proves convincents que Shuai es troba bé, i Biden, va afirmar que no es descarta un boicot als Jocs d’Hivern que acull Pequín.

També et pot interessar

stats