Peng Shuai "apareixerà en públic prompte", segons un periòdic xinés afí al govern

La tenista ha aparegut desitjant bon cap de setmana en unes imatges que no se sap de quan són ni quan s'han gravat

Peng Shuai en un partit de l'Obert d'Austràlia el 2019
Peng Shuai en un partit de l'Obert d'Austràlia el 2019 / Reuters

La tenista Peng Shuai "està a casa i apareixerà en públic prompte" segons ha assegurat el director d'un periòdic xinés afí al govern enmig de les creixents preocupacions a escala internacional pel parador de la jugadora.

Citant les seues pròpies "fonts", Hu Xijin director del diari oficial Global Times, ha tuitejat que Peng "s'ha quedat a casa els últims dies perquè no volia ser molestada".

"Apareixerà en públic prompte i participarà en algunes activitats", ha dit Hu després de la difusió, també en Twitter, mitjà vetat en aquest país asiàtic, d’un suposat vídeo de la tenista en què, envoltada de peluixos, desitja un "feliç cap de setmana".

Es tracta de les primeres imatges que apareixen de la tenista des que va començar a créixer la preocupació per la seua desaparició fa més de dues setmanes, si bé és impossible determinar quan i on es van enregistrar.

Shen Shiwei, periodista de la cadena estatal CGTN ha retuitejat el missatge de Hu Xijin on es mostra el vídeo.

A principis d'aquest mes, Peng, de 35 anys i actual número 189 del món, va afirmar a través del seu perfil de la xarxa social Weibo que l’ex-viceprimer ministre xinés Zhang Gaoli, de 75 anys, havia abusat sexualment d'ella, en una publicació que va desaparéixer d'internet vint minuts després.

Preocupació internacional

L'Associació de Tenis femenina (WTA, per les seues sigles en anglés), que va reclamar "proves comprovables" que la jugadora està fora de perill, encara no s'ha pronunciat sobre aquestes imatges.

També l'ATP, a través del seu president Andrea Gaudenzi, ha explicat que la prioritat és la seguretat de la tenista i que és "vital" que hi haja algun contacte directe amb ella.

Anteriorment, la cadena de televisió xinesa CGTN va remetre un altre suposat comunicat de la tenista en què negava els abusos i assegurava que es trobava perfectament.

Tant la WTA, com altres organitzacions com Amnistia Internacional i l'ONU, dubtaren de la veracitat del primer comunicat.

Qualsevol referència a la tenista o al cas segueix completament vetada en les xarxes socials i els mitjans oficials xinesos.

Peng va liderar el 2012 el rànquing mundial de dobles i va guanyar Wimbledon i Roland Garros, la qual cosa la va portar a la cúspide del tenis al seu país.

També et pot interessar

stats