La tempesta Elliott deixa ja dèneu morts als Estats Units

Nord-amèrica afronta les festes més fredes dels últims 40 anys, que en alguns punts han arribat als 45 graus negatius i han provocat la mort d’almenys dèneu persones

Fred a USA

La tempesta Elliott ha portat temperatures molt baixes, neu i fortes ratxes de vent als Estats Units i està complicant les festes a uns 200 milions de persones. La temperatura mínima s'ha registrat a Montana, al nord-oest del país, amb 45 graus negatius i, de moment, hi ha dèneu morts pel fred. Es tracta de l’hivern més fred dels últims 40 anys.

El radi d'acció d’aquest temporal és inusualment gran i, amb 3.200 quilòmetres, s’estén des de l’estat de Texas fins al Quebec canadenc. En alguns punts, com la regió dels Grans Llacs, Elliott s'ha convertit en una bomba ciclònica, amb temperatures extremes que han batut rècords en les mínimes a un centenar de ciutats.

Elliott causa estralls en els sistemes elèctrics, les carreteres i el trànsit aeri

De moment, la tempesta ha deixat quinze morts, cinc pel fred i una desena per accidents de trànsit relacionats amb el mal oratge. Quant al trànsit aeri, el caos governa als aeroports de la regió, amb 1.300 vols cancel·lats i un miler retardats aquest dissabte.

Segons el servei meteorològic estatunidenc (NWS), es preveu que aquest dissabte Washington DC, la capital del país, experimente la nit de Nadal més freda des de 1906. El NWS assegura que el mapa d’emergències meteorològiques existents i imminents ha mostrat “una de les majors extensions d’avisos de la història”.

També et pot interessar

stats