Temia Macron que Putin li furtara l'ADN?

El president rus va situar el francés a l'altre extrem d'una enorme taula en la reunió sobre Ucraïna per negar-se a repetir en sòl rus les proves de coronavirus

Macron es reuneix amb el president d'Ucraïna després d'intentar salvar distàncies en una reunió de cinc hores amb Putin
Putin i Macron, distanciats per una gran taula en la trobada sobre Ucraïna / Sputnik/Kremlin (Putin)
11 de febrer 2022 - 08:36

El govern francés ha aportat l'explicació de la taula infinita que va separar en els extrems el president Emmanuel Macron del seu homòleg rus, Vladímir Putin, en la reunió entre els mandataris el dilluns set de febrer per a abordar la crisi d'Ucraïna. Segons l'Elisi, Macron no va voler sotmetre's a la prova PCR que li demanava el Kremlin abans de reunir-se amb Putin, per la qual cosa es va imposar una gran distància entre tots dos per a evitar eventuals contagis.

Les mateixes fonts governamentals, citades per mitjans francesos, han indicat que "les condicions protocol·làries que hagueren permés una reunió amb els dos caps d'Estat amb una distància menor (...) no eren ni acceptables ni compatibles amb els problemes d'agenda" del líder francés.

No obstant això, l'entorn de Macron ha explicat que el president francés es va sotmetre a una PCR abans d'eixir cap a Rússia i a una prova d'antígens ja a Moscou, en ambdós casos efectuades per sanitaris francesos. 

L'Elisi ha declinat confirmar, però, si com indiquen alguns mitjans de comunicació, la negativa de Macron responia al seu desig que Rússia no tinguera el seu ADN.

Les imatges de la llarguíssima taula en la qual es van reunir Macron i Putin van cridar l'atenció, encara que és la mateixa en què el president rus ha rebut altres líders. La posició dels mandataris, cadascú en un extrem, va magnificar la grandària del tauler, ben gran, i va operar com una metàfora de la distància que separava la Unió Europea i Rússia en la lectura de la crisi d'Ucraïna. 

També et pot interessar

stats