De Taylor Swift a Steven Spielberg: les deu celebritats que més contaminen amb els jets privats

Nombroses organitzacions ecologistes adverteixen de la importància de reduir els vols de curta durada per l'impacte climàtic

Bo Jove Lloguer
Les celebritats que més han contaminat el 2022 fins ara / Jaume R. Lloret

Nombroses organitzacions ecologistes, entre altres Greenpeace, adverteixen en els últims anys de la importància de reduir els vols de curta durada pel seu impacte climàtic. Aquesta petició també posa el focus en els trasllats dels jets privats, dels quals fan ús massa sovint les grans personalitats, entre les quals hi ha empresaris, cantants, actors i influenciadors. 

Amb l’objectiu de monitorar l’impacte que els vols privats de les celebritats tenen en el medi ambient, l’agència nord-americana Yard ha donat a conéixer el nom de les deu que han produït més emissions de diòxid de carboni amb els viatges. Yard reconeix que sovint opten per aquesta manera de viatjar en lloc de triar una alternativa més respectuosa. 

Entre les dades que han arreplegat, es revela que les celebritats han emés una mitjana de 3.376 tones d'emissions de CO₂ només en l'ús de jet privat el 2022 fins ara. Això és 482 vegades més que les emissions anuals mitjanes d'una persona. A més, el temps mitjà de vol ha sigut de només 71 minuts, amb una mitjana de 66,92 milles recorregudes per vol.

La polèmica iniciada per Kylie Jenner 

L’empresària i influencer Kylie Jenner va publicar en Instagram una foto d'ella i la seua parella, el raper Travis Scott, amb el títol: "Vols agafar el meu o el teu?", referint-se als seus jets privats. Internet es va tornar boig i moltes persones van utilitzar les plataformes de xarxes socials per a criticar la seua actitud.

I quines són les deu celebritats que més contaminen? A continuació podeu consultar la llista que ha publicat Yard.

1. Taylor Swift

Taylor Swift, una de les estreles pop més conegudes del món, és la més contaminadora de CO₂ d'enguany en el moment de publicació de l’estudi, amb un total de 8293,53 tones. Ha fet un total de 170 vols des de gener i el seu jet ha acumulat uns 22.923 minuts en l'aire.

2. Floyd Mayweather

La llegenda de la boxa Floyd Mayweather es queda una mica arrere, si comparem amb els números de Taylor Swift, però també presenta uns números gens menyspreables. Enguany ha emés per ara un total de 7.076,8 tones de CO₂ amb el seu jet privat. 

3. Jay-Z

El tercer de la llista és el raper Jay-Z. Fins ara el jet privat del cantant ha fet 136 vols, emetent 6.981,3 tones de CO₂. Això és 997,3 vegades més que les emissions anuals d'una persona mitjana.

4. A-Rod

L'exjugador de beisbol A-Rod també té un lloc en la llista. Les dades revelen que els seus vols en jet privat han generat 5.342,7 tones de CO₂ fins ara.

5. Blake Shelton

El cantant de country nord-americà Blake Shelton ha pres 111 vols en el seu jet privat aquest any, amb un total de 12.424 minuts en l'aire. Fins ara el jet de Blake ha emés 4.495 tones de CO₂.

6. Steven Spielberg

El llegendari director de cinema Steven Spielberg és el sisé en la llista. El seu jet privat s’ha enlairat seixanta-una vegades enguany i ha emés unes 4.465 tones de CO₂.

7. Kim Kardashian

Fins ara, el jet de Kim Kardashian ha emés 4268,5 tones d'emissions de carboni en cinquanta-set vols. Els viatges més curts inclouen un vol de 38 minuts a Palm Springs, en el qual va emetre tres tones de CO₂, i un vol de 23 minuts de San Diego a Camarillo.

8. Mark Wahlberg

L'actor Mark Wahlberg ha emés amb els seus vols 3.772,85 tones d'emissions de CO₂. El temps total de vol del jet de Wahlberg arriba a 10,428 minuts. El seu temps mitjà de vol és el més llarg d'aquesta llista, amb 117,45 minuts, i una mitjana de 87,47 milles per vol.

9. Oprah Winfrey

Els vols que ha fet Oprah Winfrey en el seu jet privat han emés un total estimat de 3.493,17 tones de CO₂. A través d'un total de seixanta-huit vols, ha generat 499 vegades més que les emissions anuals totals d'una persona mitjana.

10. Travis Scott

El raper Travis Scott tanca la llista. Ha emés amb els viatges en vols privats un total de 3.033,3 tones de CO₂ aquest mateix any, amb un viatge de vol mitjà de només 7,31 milles, la mitjana més curta en el top 10.

També et pot interessar

stats