Els talibans busquen persones que van treballar amb els EUA i l’OTAN

Segons 'The New York Times', han amenaçat de matar o arrestar els familiars si no les localitzen

Un talibà patrullant els carrers de Kandahar, a l'Afganistan
Un talibà patrullant els carrers de Kandahar, a l'Afganistan / Stringer (Efe)

Els talibans estan buscant persones que han treballat amb les forces dels Estats Units i l'OTAN a l'Afganistan per a castigar-les i han amenaçat de matar o arrestar els seus familiars si no les localitzen, segons ha revelat aquest dijous el diari The New York Times.

El periòdic cita com a font un document confidencial de les Nacions Unides compartit de manera interna en l'organització, que està datat d’ahir dimecres i va ser proporcionat pel Norwegian Center of Global Analyses, un grup assessor d'amenaces que proveeix informació d'intel·ligència a agències de l'ONU.

D'acord amb el document, hi ha diversos informes que els talibans tenen una llista de persones i localitzacions, i han anat porta per porta "arrestant i/o amenaçant de matar o arrestar a membres de la família de les persones que són objectiu, llevat que s'entreguen ells mateixos als talibans".

Estan especialment en risc els membres de les forces armades i la policia afganeses, així com persones que van treballar per a unitats d'investigació del govern enderrocat d’Ashraf Ghani.

La informació ara revelada contradiu les declaracions recents dels talibans, que han assegurat que no buscarien venjança en els seus opositors.

També et pot interessar

stats