Suïssa limita l’accés a les armes

A partir d’ara només es podrà tindre armes semiautomàtiques amb una autorització excepcional.

Fullets per a votar "no" en el referèndum del 19 de maig sobre propostes per a reforçar les lleis de propietat d'armes es mostren en el Swiss Gun Center a Ginebra, Suïssa.
Fullets per a votar "no" en el referèndum del 19 de maig sobre propostes per a reforçar les lleis de propietat d'armes es mostren en el Swiss Gun Center a Ginebra, Suïssa. / Reuters

La ciutadania de Suïssa, un dels països amb més armes per càpita del món, han votat en referèndum a favor que el país augmente les limitacions a la tinença d'armament.

El sí a limitar l’accés a les armes ha obtingut un 63,73% dels vots en una consulta amb un 43,88% de participació.

La Unió Europea va endurir les lleis sobre tinença d'armes en 2017 per a fer front al terrorisme jihadista. Per això, va demanar a Suïssa que introduïra reformes legals per a adaptar-s'hi, davant la facilitat de travessar les fronteres entre el país i la UE.

La modificació legal afecta sobretot la tinença d'armes semiautomàtiques. A partir d’ara només s'hi podrà accedir mitjançant una autorització excepcional per part dels organismes competents.

A Suïssa hi ha aproximadament 27 armes per cada cent persones, vora quatre vegades més que a Espanya. Això s'explica, en part, perquè el servei militar és obligatori i els que hi entren reben una arma que poden conservar a casa.

També et pot interessar

stats