Sols el 0,01% de la població vacunada als Estats Units s’ha contagiat

Més de la meitat dels nord-americans estan ja vacunats amb la dosi completa, mentre que el 61,6% tenen almenys una dosi

Grups de gent al Central Park de Nova York disfruten de l'aire lliure sense mascareta, donat que a aquest país ja no és obligatòria als espais oberts
Grups de gent al Central Park de Nova York disfruten de l'aire lliure sense mascareta, atés que en aquest país ja no és obligatòria als espais oberts / Reuters

Només el 0,01% dels 101 milions de nord-americans que s’havien vacunat contra el coronavirus fins a l’abril s’han contagiat de Covid-19 després que els inocularen les dosis corresponents, segons ha informat el Centre de Prevenció i Control de Malalties (CDC) dels Estats Units. En aquest país ja està vacunada la meitat de la població, amb les dues dosis completades, mentre que un 16% més de la societat, el 61,6% de la ciutadania ha rebut almenys la primera dosi. 

D’acord amb les dades del Centre de Prevenció i Control de Malalties 10.200 ciutadans d’aquest país s’han contagiat de Covid-19 després d’haver sigut vacunats. Els investigadors assenyalen que aquest nivell de contagis entre la població vacunada era el previsible i esperen que la immunització de la població aconseguisca "nivells suficients" per a reduir encara més la transmissió del virus que ha causat la pitjor crisi sanitària de les últimes dècades.

En aquest sentit, l’organisme ha remarcat que les vacunes contra el coronavirus que s’han administrat a la població són “altament efectives”. De fet, al país s’han llançat incentius, com la creació de loteries especials i el lliurament de cervesa o menjar,  per a fomentar la vacunació.

La baixa xifra de contagis entre la ciutadania ja vacunada als Estats Units dona un respir al país nord-americà, que ha sigut el més colpejat per la pandèmia, amb més de més de 33 milions de casos confirmats del coronavirus i més de 590.200 defuncions associades a la malaltia, segons el recompte independent que la Universitat Johns Hopkins va fer públic aquest dilluns.

Des que ha avançat la vacunació, als Estats Units s’ha apreciat un significatiu descens d’infeccions de Covid-19 i, consegüentment, de morts. Atenent les dades del Centres de Prevenció i Control de Malalties, més de 129 milions de nord-americans ja han rebut les dosis completes de la vacuna, mentre que més de 158 milions, el 61,6%, té almenys una dosi ja injectada.

També et pot interessar

stats