Sis palestins morts i deu ferits en una batuda israeliana a Jenín, nord de Cisjordània

Israel trasllada als Estats Units que l'operació a Rafah està "evitant danys civils"

Els palestins es reuneixen amb l'esperança de rebre ajuda a Gaza a través d'un moll construït pels Estats Units
Els palestins es reuneixen amb l'esperança de rebre ajuda a Gaza a través d'un moll construït pels Estats Units / Ramadan Abed (Reuters)

Sis palestins han mort este dimarts en enfrontaments a causa d'una batuda de l'exèrcit israelià al camp de refugiats de Jenín, al nord de Cisjordània, un dels bastions del moviment milicià palestí.

A més, deu palestins estan ferits, tres d'ells en estat greu, segons ha confirmat el Ministeri de Sanitat palestí.

D'altra banda, el ministre israelià de Defensa, Yoav Gallant, es va reunir este dilluns a Tel-Aviv amb l'assessor de Seguretat Nacional de la Casa Blanca, Jake Sullivan, a qui li va mostrar els plans humanitaris "aprovats i implementats" a Gaza per a protegir la població civil en operacions militars com la que es desenvolupa a la ciutat meridional de Rafah.

Així, Gallant va garantir a Sullivan que el seu govern ha fet "esforços significatius" per a evacuar als gazians de Rafah, "evitar danys civils" i facilitar la prestació de serveis humanitaris.

Els Estats Units ha demanat durant mesos a Israel que presente un pla concret per a evitar la mort de civils en qualsevol operació militar a gran escala sobre Rafah, a l'extrem sud de Gaza, fronterer amb Egipte, i on s'han refugiat gazians que fugien de l'ofensiva israeliana en altres parts de l'enclavament.

Durant la trobada, Sullivan va reiterar a Gallant l'oposició de Biden a una operació militar a gran escala sobre Rafah. Sullivan també va emfatitzar la importància que Israel i Egipte acorden la reobertura de l'encreuament de Rafah "tan prompte com siga possible" per a permetre l'entrada d'ajuda humanitària.

Converses amb alts càrrecs palestins

A part de veure's amb diferents figures de la política israeliana, Sullivan es va reunir amb el primer ministre de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), Mohammad Mustafa, i amb el secretari general de l'Organització per a l'Alliberament de Palestina (OLP), Hussein al-Sheikh.

Segons eixe comunicat, Sullivan va parlar amb els dos alts càrrecs palestins sobre la nova agenda de reformes de l'ANP i la "importància" que la comunitat internacional faça costat a eixe govern perquè puga tindre èxit.

La guerra a Gaza també va formar part de les converses, així com els esforços dels Estats Units al costat de Qatar i Egipte per a aconseguir que Israel i Hamàs arriben a un acord que permeta un alto el foc a la Franja de Gaza, l'alliberament d'ostatges israelians, l'excarceració de presos palestins i l'entrada d'ajuda humanitària a l'enclavament.

També et pot interessar

stats