Sis ferits en un possible atac terrorista a un supermercat de Nova Zelanda

La Policia ha matat a tirs l'agressor, simpatitzant de l'Estat Islàmic

Agents de policia en l'exterior del supermercant neozelandés on s'ha perpetrat l'atac
Agents de policia a l'exterior del supermercat neozelandés on s'ha perpetrat l'atac / Reuters

Un presumpte terrorista ha perpetrat un atac amb ganivet en un supermercat de la ciutat neozelandesa d'Auckland i ha ferit almenys sis persones. Tres estan en estat crític.

La Policia de Nova Zelanda ha abatut l'home a l'interior de l'establiment en els 60 segons posteriors a l'inici de l'agressió. Els agents pensen que ha actuat a soles, sense suport.

La primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern ha explicat que l'home, nascut a Sri Lanka i que feia deu anys que residia al país, era simpatitzant de l'Estat Islàmic. Segons ha explicat, la Policia el tenia en observació des de feia cinc anys.

"Ha sigut un atac violent, sense sentit, contra neozelandesos innocents", ha manifestat Ardern en roda de premsa.

El supermercat on s'ha perpetrat l'atac és un dels pocs establiments amb permís per a obrir a Auckland, que està en situació de confinament per un brot de la variant delta de la Covid-19.

Nova Zelanda està en alerta terrorista des de març de 2019, quan un supremacista blanc va matar 51 persones en dues mesquites a la ciutat de Christchurch. Tanmateix, la primera ministra ha descartat aquest divendres relacionar l'atac al supermercat amb un acte de revenja pels assassinats a les mesquites.

També et pot interessar

stats