Així ha sigut el vol a l’espai de Jeff Bezos: onze minuts en què ha superat els 106 km d’altura

L’empresari ha viatjat acompanyat del seu germà, Mark; la pilot de 82 anys Wally Funk, i Oliver Daemen, un estudiant de 18 anys

Així ha sigut el vol a l’espai de Jeff Bezos / À Punt NTC

Jeff Bezos, l'home més ric del planeta, ha arribat a l'espai després d'enlairar-se des d'una base en l'oest de Texas (EUA). A bord del coet New Shepard, ha superat els 106 quilòmetres d'altura per a després emprendre el retorn a la Terra, en un viatge d'uns onze minuts de durada.

Dins de la nau fabricada per Blue Origin, la companyia aeroespacial creada per Bezos l'any 2000, el fundador d’Amazon ha viatjat acompanyat del seu germà, Mark; la pilot de 82 anys Wally Funk, i Oliver Daemen, un estudiant neerlandés de 18 anys i fill d'un multimilionari.

Durant el trajecte, la càpsula en què han viatjat els passatgers s’ha separat del coet propulsor una vegada que s’ha arribat als 76 quilòmetres d'altura. Després ha continuat pel seu compte els 30 quilòmetres restants fins a una distància de la superfície terrestre que els ha permés experimentar per uns minuts la ingravitació.

Una vegada conclòs el viatge, la càpsula amb els seus quatre ocupants ha aterrat sense contratemps en un paisatge desèrtic prop del lloc de llançament. 

Turisme espacial

Des de hui Bezos és un altre multimilionari que s'erigeix com a pioner del turisme més enllà del planeta, després que Richard Branson, als seus 70 anys, arribara a les fronteres de l'espai a bord d'un avió fabricat per la seua companyia Virgin Galactic, amb el qual, a una velocitat tres vegades superior a la del so, va creuar els 80 quilòmetres d'altura.

A Branson i Bezos se suma Elon Musk, el fundador del fabricant de cotxes elèctrics Tesla i de SpaceX, la firma contractista de la NASA que ja ha enviat astronautes a l'Estació Espacial Internacional (EEI) i que cap a finals d'enguany espera dur a terme el primer viatge tripulat amb fons privats a l'espai.

També et pot interessar

stats