Setmana clau per a May abans que el Parlament torne a votar l'acord del Brexit

Onze parlamentaris només donarien suport als nous plans de la primera ministra si ella s'aparta de les negociacions amb la Unió Europea.

La primera ministra britànica, Theresa May, en una imatge d'arxiu
La primera ministra britànica, Theresa May, en una imatge d'arxiu / Efe

Al Regne Unit comença una nova setmana clau per a la primera ministra britànica, Theresa May, mentre creixen les pressions perquè presente la dimissió. La situació que es viu a causa del Brexit ha provocat, segons avancen alguns mitjans, que onze membres del seu govern planegen rebel·lar-se en la reunió setmanal d'aquest dilluns per a forçar la seua eixida de l'Executiu.

Una vegada ajornat el Brexit previst per al 29 de març, els parlamentaris només donarien suport als nous plans de May si ella s'aparta de les negociacions amb la Unió Europea, segons la BBC. Si tira avant el nou acord, la data d'eixida del Regne Unit serà el 22 de maig. Si no, el termini per a oferir un nou pla acabarà el 12 d'abril. Tot això, mentre gran part de la població demana als carrers i amb signatures que se celebre un nou referèndum.

Si la líder conservadora es negara a deixar el càrrec, els ministres estarien disposats a dimitir o a fer pública la seua petició. Fonts del govern britànic han desmentit aquestes informacions i asseguren que Theresa May no té la intenció de dimitir.

El ministre d'Economia, Philip Hammond, ha dit en una entrevista que el camí cap al Brexit no depén d’un canvi de la primera ministra, sinó del fet que el Parlament es pronuncie i diga què vol.

Una crisi oberta just abans que el Parlament del Regne Unit torne a enfrontar-se a una votació sobre diverses qüestions de l'acord d'eixida, entre elles, la pròrroga proposada per Europa.

També et pot interessar

stats