Set persones moren en un atropellament enfront d’un centre de migrants a Texas

El conductor ha sigut detingut i s’està investigant si es tracta d’un acte intencionat

Carrers de Brownsville, Texas
Carrers de Brownsville, Texas / Reuters

Almenys set persones han mort i sis han resultat ferides després que un cotxe atropellara un grup de persones en una parada d'autobús aquest diumenge a Brownsville, Texas. El succés s’ha produït enfront d'un refugi per a persones sense llar, que serveix també com a centre per a migrants.

Segons ha informat la policia de Brownsville a ABC News, el conductor del vehicle ha sigut detingut. Encara no s'han confirmat els motius de l'atropellament, però les forces locals estan investigant si es tracta d’un acte intencionat.

Entorn de les 8:30 hores local, la policia va rebre l'avís que un Land Rover havia atropellat diverses persones que esperaven en una parada d'autobús. En arribar-hi van comprovar que hi havia set persones mortes i sis més amb ferides lleus o greus que van ser traslladades a l'hospital.

El conductor va ser detingut per diversos testimonis i retingut fins que hi va arribar la policia. Està rebent atenció mèdica i se li estan practicant proves per a detectar si havia consumit drogues o alcohol. 

El tinent va explicar que el centre és un refugi per a persones sense llar, però que, en aquest moment, a causa de la crisi migratòria que viu la frontera, està ple d'immigrants.

El succés es produeix quan falten només uns dies per a la fi, el pròxim 11 de maig, de la normativa migratòria Títol 42, una mesura que va adoptar l'expresident republicà Donald Trump i que després va continuar el mandatari demòcrata Joe Biden per a expulsar migrants amb l'argument de la pandèmia de covid-19.

Per a preparar-se davant dels possibles problemes que genere la fi d'aquesta normativa, amb el possible augment del flux migratori, es desplegaran a la frontera 1.500 militars estatunidencs per a fer costat als agents de la patrulla fronterera.

També et pot interessar

stats