Javier Cano, testimoni del tiroteig de Texas: “No ens creiem que estiguem vius”

L’últim tiroteig massiu als EUA s’ha saldat aquest dissabte amb almenys nou víctimes mortals 

Visitants abandonen el centre comercial després que la policia reduira l'atacant
Visitants abandonen el centre comercial després que la policia reduira l'atacant / Reuters

Almenys nou persones han mort aquest dissabte, entre elles l'atacant, i set més van resultar ferides després d'un tiroteig que va tindre lloc en un centre comercial de la ciutat texana d'Allen, a prop de Dallas, al sud dels Estats Units.

L'atacant va ser neutralitzat per un policia que estava al centre comercial després de sentir els trets. Sis persones i l'atacant van ser trobades mortes al lloc pels equips mèdics, mentre que altres nou van ser transportades a hospitals, dues de les quals van morir al centre mèdic. Almenys un dels morts és un xiquet.

Javier Cano, un utielà resident a Dallas, on treballa com a entrenador d’un club de futbol, va presenciar els fets en primera persona mentre estava de compres amb la dona i la filla. Cano ha relatat a À Punt Notícies els moments de pànic que es van viure al centre comercial: “Encara no ens creiem que estiguem vius”.

En les imatges publicades en les xarxes s'observa com desenes de persones van abandonar el centre comercial, moltes d'elles amb les mans al cap. Segons el portal de notícies BNO, l'home hi va arribar en automòbil, es va detindre en una botiga pertanyent a la cadena H&M, va eixir del seu vehicle i immediatament va obrir foc indiscriminadament contra les persones que hi havia comprant.

Els Estats Units ha patit almenys 198 tirotejos massius des de principi d'any, amb més de 200 morts, segons l'organització Gun Violence Archive, que defineix els tirotejos massius com aquells en els quals moren quatre o més persones, sense incloure-hi el perpetrador de l'atac.

Texas és un dels estats del país més permissiu amb les armes. Des del 2021, els majors de díhuit anys poden usar-les sense permís i sense cap formació específica. 

També et pot interessar

stats