El Senat dels EUA demana investigar Putin per crims de guerra a Ucraïna

La resolució condemna "els crims de guerra, els crims de lesa humanitat i la violació sistemàtica de drets humans"

Cartell de protesta contra Putin a Alemanya
Cartell de protesta contra Putin a Alemanya / Reuters

El Senat dels Estats Units ha aprovat una resolució per a demanar que s'investigue el president de Rússia, Vladímir Putin, i a les forces armades russes per possibles crims de guerra a Ucraïna.

La resolució no té la mateixa força que una llei, encara que serveix per a donar suport a les investigacions que ha iniciat la Fiscalia de la Tribunal Penal Internacional (TPI) a petició de vora 40 països.

El text de la resolució aprovada pel Senat dels EUA condemna "els crims de guerra, els crims de lesa humanitat i la violació sistemàtica de drets humans que estan cometent les forces armades russes i els comandants militars, dirigits pel president Vladímir Putin".

Així mateix, expressa el suport del Senat a qualsevol investigació sobre crims de guerra o crims de lesa humanitat que es duga a terme contra Putin, el seu govern o les forces armades russes.

La resolució va ser impulsada pel senador republicà Lindsey Graham, que a principis de mes va dir en una entrevista que l'única manera de posar fi a la guerra d'Ucraïna era que algú de Rússia "llevara d'enmig" Putin.

La Casa Blanca va haver de respondre dient que assassinar a líders estrangers no forma part de la política dels Estats Units.

També et pot interessar

stats