El segon avió espanyol d'evacuació ix de Kabul amb 110 persones a bord

Entre els passatgers hi ha personal que ha col·laborat amb institucions espanyoles i la capitana de l'equip paralímpic afganés, Zakia Khudadadi

Una imatge d'arxiu del primer avió espanyol que va arribar a Madrid amb evacuats d'Afganistan
Una imatge d'arxiu del primer avió espanyol que va arribar a Madrid amb evacuats de l'Afganistan / Zipi (Efe)
20 d'agost 2021 - 09:53

El segon avió del Ministeri de Defensa espanyol per a evacuar residents espanyols i col·laboradors afganesos ja ha eixit de l'aeroport de Kabul en direcció a Dubai. L'avió s'ha enlairat a les 6:30 de la matinada d'aquest divendres amb 110 persones a bord, entre les quals hi ha famílies senceres del personal de l'ambaixada d'Espanya a la capital afganesa i personal d'institucions espanyoles, com ara de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament o del Ministeri de Defensa. A l'avió també viatja la capitana de l'equip paralímpic afganés, Zakia Khudadadi. Està pervist que l'avió arribe a Dubai a les 10 del matí.

Així ho han explicat en un comunicat conjunt els ministeris de Defensa i d'Exteriors, i el president del govern, Pedro Sánchez, en el seu compte de Twitter.

Per la seua banda, el ministre d'Afers Estrangers, José Manuel Albares, ha detallat en la Cadena SER que d'aquest segon grup de 110 persones, està previst que 50 es queden a Espanya.

El primer avió espanyol amb evacuats de l'Afganistan va aterrar a la base de Torrejón de Ardoz, a Madrid, aquest divendres amb 53 persones.

El responsable d'Exteriors ha assegurat que el govern espanyol no desistirà de la seua obstinació de localitzar les persones que han treballat per a les institucions espanyoles, però ha reconegut que estan tenint dificultats per a contactar amb ells. "No deixarem a ningú arrere", ha emfatitzat.

Espanya és un dels seixanta països que s'està afanyant per a repatriar persones de l'Afganistan després de l'arribada al poder dels talibans. Una situació que ha deixat durant els últims dies imatges dramàtiques a l'aeroport internacional Hamid Karzai, on s'han vist milers d'afganesos i afganeses que s'amuntonen per a tractar d'eixir del país per por als extremistes, i també rescats heroics.

També et pot interessar

stats