El govern anuncia que està tot preparat per a evacuar els espanyols del Sudan

El Ministeri d'Afers Estrangers ha recomanat a tots els espanyols que estan al país que continuen a la seua casa o allotjament i que eviten tot desplaçament a l'exterior

El president del govern, Pedro Sánchez, durant la seua intervenció al Congrés aquesta vesprada
El president del govern, Pedro Sánchez, durant la intervenció al Congrés aquesta vesprada / Eduardo Parra / Europa Press

El president del govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres que el Ministeri d'Afers Estrangers té tot preparat per a evacuar, si fora necessari, els compatriotes espanyols que estan al Sudan. El país fa cinc dies consecutius que sofreix els enfrontaments entre l'exèrcit sudanés i el grup paramilitar Forces de Suport Ràpid (FAR). 

Ja són més de 180 civils morts, segons l'ONU, i 144, segons el Comité Central de Metges sudanés, que parla també de més de 1.400 ferits. Els ministres d'Afers Estrangers del G7 han condemnat enèrgicament els enfrontaments al Sudan i han reclamat un alto el foc i el retorn al diàleg per a “restaurar la transició democràtica”.

En la compareixença al Congrés, Sánchez ha condemnat la violència que s'està exercint en aquest país africà i ha demanat que es consolide el procés de transició i que cessen els enfrontaments.

Per la seua part, el Ministeri d'Afers Estrangers ha recomanat a tots els espanyols que estan al país que continuen a la seua casa o allotjament i que eviten qualsevol desplaçament a l'exterior. Tant l'aeroport de Khartum, la capital sudanesa, com les fronteres terrestres estan tancades. A més, l'ambaixada d'Espanya a la ciutat roman tancada al públic, encara que el personal continua treballant per a assistir la colònia espanyola al Sudan, segons ha informat en el seu compte de Twitter la delegació diplomàtica.

També et pot interessar

stats